Napisano 26 Lipiec 200321 l :(:(:( zrobiłem samochód można go zobaczyś w moim WIP-ie (Subaru Impreza WRC 99) i niewiem jak go otexturować to znaczy niewiem jak nalożyś na niego te reklamy różnych firm i znaczki subaru itp. Chce go zrenderować w Brazilu z shaderem CAR PAINT. I jeszcze jedno mam texturki tych wszystkich firm na obrazku samochodu (rzuty tylko że kolorowe) i podejżewam rz je muszę wyciąć.:(:(:([pomocy][pomocy][pomocy]
Napisano 26 Lipiec 200321 l to czym chcesz to zrobić ( car paint ) nie ma znaczenia bo dajesz texturke do diffuse możesz podzielić samochód w low poly zaznaczyć polygony i tak np. maska - material id 1 bok - material id 2 itd potem multi sub material i dla każdego id musisz osobną teztórę zrobić jak nezrozumiałeś to jesteś w 100% normalny :) zapraszam jutro na moją stonę www.sikham.piwko.pl tam bedzie wyjaśnione czarno na białym :) [piwo]
Napisano 27 Lipiec 200321 l sikham ma racje... mozesz tez zrobic to blendem i maska ale to nie zawsze dobrze dziala (dobrze na dladkich powieszcghniach) bo musi plane przylegac idealnie od objektu... Sikham ma lepsza metode, ale jakbys chcial to skorzystaj z mojej :D