Napisano 3 Styczeń 200619 l hejka. moze ktos mi pomóc z wodą w maxwell'u? robie sobie taką scenkę z fontanną, gdzie jest lekko pofalowane lustro wody, pracuje nad jej shaderem ale cos mi nie wychodzi. fajnie by było gdyby ta woda tez jakąś kaustyke dawała (ale nie musi) bardzo prosze o pomoc, próbowałem juz róznych opcji ale nnie moge se z tym za bardzo poradzić ;/ sdzieki z góry aha, sorki za lamerskie, moze smieszne pytanie :) PoZdRo!!!
Napisano 3 Styczeń 200619 l Maxwell Plastic mat. Color (34,62,59)RGB Specular color (97,97,97) Color RGB=[11,39,55] Specular RGB=[25,64,87], lub Color RGB=[34,62,59] Specular RGB=[97,97,97] wszystko material plastic
Napisano 4 Styczeń 200619 l Autor dzieki TrojkaT ale mam pytanko, czy taka woda bedzie przeźroczysta?? Czym sie różnią te parametry wyzej w () od tych [] ?? Chodzi o to ze mam taka fontanne której dno jest kamieniem wyłozone, chciałbym, by to przez wode było widać, da rade tak zrobic??
Napisano 4 Styczeń 200619 l to jesli planujesz przeźroczystośc to masz dwie opcjie - albo sss w plastic shader - co jest raczej trudne, albo za pomocą tego - pamietaj tylk oze ziarno z szkła usówa o wiele dłużej - co do modelu to tafle woy wymodeluj zwykłym plane'em maxwell dielectric (typ : crown of barium LBC1) Absorbance = 0.01 ND = 1.51 UV = 0.15 Color = 255/255/255
Napisano 4 Styczeń 200619 l Autor wielkie dzieki, tez miałem sie włanie zapytac, czy lepiej zrobic samą płaszczyzne(plane) czy "bryłę" wody. a tak wogóle czy cos sie dzieje nowego z produktem NL?? cos cicho na forum maxwellowym, nie wiecie czy planuja cos poprawiać w RC4?? PoZdRo!
Napisano 4 Styczeń 200619 l prosze ;) btw odnosnie rc5 http://max3d.pl/forum/showthread.php?goto=newpost&t=19869