Napisano 4 Styczeń 200619 l Witam wszystkich - zaczolem kilka dni temu robic postac, zawsze z tym mialem problem wiec znowu sprobowalem no i jest zdecydownaie lepiej. Napewno bedzie co pisac bo jest duuzo bledow, pozdrawiam i licze na wyrozumialosc hehe :D dziekiii..
Napisano 4 Styczeń 200619 l Ouu, maksymalnie poobijany chlopak... pokaz siatke bo moze to tylko wynik zlego mesh smootha A i zwroc uwage na inne watki w wip i finished works... czy wszystkie maja cos wspolnego? :P
Napisano 5 Styczeń 200619 l Autor Tak uzywalem jakis zdjec z ksiazki o anatomi, ksztalty sa wporzodku chyba, ale ponizej barkow sam juz musilaem wymyslac wiec nie wiem. Wiem jescze mniej wiecej co musze poprawic. Cala glowa jest z surfaca, a co do tego poobijania to w kilku miejscach siatka dziwnie sie zaczela ukladac :/ pozdro i dzieki...
Napisano 5 Styczeń 200619 l Dużo masz do poprawy ... jakby ktoś mnie pytał "co to?" odpowiedziałbym "alien" ... ale może coś z tego będzie ... daj może render z boku jeszcze no i z przodu jak coś poprawiłeś ... przydałby się też zdjęcie z książki ... coś by się więcej powiedziało bo teraz nie ma dużo do mówienia ... POWODZENIA! ;)
Napisano 6 Styczeń 200619 l Autor Zalaczam siatke z wszytkich stron (jedna jest z surface step na 1 druga na 0) i to z czego skorzystalem robiac glowe :D..... ..... obok znajduje sie glowa troche poparwiana ktora (tymczasowo) przekonwerowalem na poly i dodalem meshsmotha na 2 i jest zdecydowanie lepiej wedlug mnie ....czekam.......dzieki i pozdro
Napisano 6 Styczeń 200619 l Lepiej? No lepiej od poprzedniej wersji ale w sumie dalej jest to "alien" ... masz przekombiowaną siatkę w kilku miejscach ... zwłaszcza w okoliach oczu przez co ms tworzy ci kanty ... wydaje mi się, że to Twoja pierwsza twarz ... polecam trenować mając np. dwa blueprinty ... jeden z boku drugi z przodu ... ustawiasz je na dwóch plane ... i robisz najpierw jedno, a potem dostosowujesz do drugiego blueprinta dzięki czemu uzyskujesz stosowane proporcje ... a tak jeśli to Twoja pierwsza głowa to zdjęcie z książki nie jest dobre dla początkującego ...
Napisano 7 Styczeń 200619 l Autor Nie jest to pierwsza twarz-wczesniej nie robilem z bluprintsow ale wiem jak je ustawic ;) Fakt jest kilka bledow ale robiac ta twarz wiele sie nauczylem i nastepnym razem bedzie lepiej.... dzieki Huter za komenty....pozdro
Napisano 7 Styczeń 200619 l Ja też staram się stworzyć jakąś mordkę. bardzo pomógł mi tutek http://67.15.36.49/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp szczególnie co do nosa, wcześniej niw iedziałem jak go zrobić. Jest tam też przepis na prostą skórę, i kilka fajnych treści.
Napisano 7 Styczeń 200619 l ps. wiesz coś może o Hair and Fur w max8? bo ja nie, a bardzobym chciał:)
Napisano 8 Styczeń 200619 l Autor Ja bynajmniej nie wiem - uzywam maxxa 5 jak dla mnie jest lepszy od 7 ale to tylko moje zdanie :D Ale dzieki bardzo za tutka - sprawdze...
Napisano 9 Styczeń 200619 l Autor Narazie dam sobie luz z tą twarzą bo wpadłem na fajny filmik i bede robił modelik mrówki (moze do Wipow wrzuce) Jak ktos ma pomysl na fajna twarz to jestem otwarty - dzieki za wszystkie komenty ... dzieki