Napisano 7 Styczeń 200619 l Ja to z takim mam nadzieje latwym pytaniem. bo kurcze wszystko zaczelo sie kilka lat temu gdy zrobilem prosta scene (pomieszczenie) w 3dMax, a nastepnie za pomoca jakiejs wtyczki (plugin:) umiescilem to na stronie internetowej czego efektem byla mozliwosc poruszania sie po tym pomieszczeniu klawiszami (kursorami) jak w grze, tyle ze na stronie www w malym okienku. moj problem polega na tym ze kompletnie zapomnialem jaki to byl pluin, jak sie nazywal itp.... a jest mi on teraz panicznie potrzebny. no mam ndzieje ze wiecie o co mi chodzi, i jestescie mi w stanie pomoc. w sumie to wlasnie potrzebuje zrobic pomieszczenie w 3dmax i takie cos umiescic na www z mozliwoscia poruszania sie po tym za pomoca klawiszy. moze znacie inne rozwiazania, lub jakies namiary, opisy co do tego pluginu itp... bede bardzo wdzieczny . serdecznie pozdrawiam daniel
Napisano 7 Styczeń 200619 l mi do głowy przychodzi tylko VRML a plugin do tego to np. Cortona 4.2 do IE lub Firefoxa
Napisano 8 Styczeń 200619 l No to racej jedynie VRML. Kiedyś się tego uczyłem :-) Nawet fajna sprawa ale się nie przyjęła. ogólnie to vrml jest bardzo NIE popularny. Wątpie że gdy np. zrobisz sobie stronkę w VRML to ktoś ci na nią wejdzie bo będzie musiał zainstalować Cortone i zrestetować kąpa żeby IE zajażył o co chodzi. A pozatym to raczej niepotrzebujesz żadnego pluginy wystarczy zapisać jako plik VRML 97