Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno odbył się konkurs Golden Polygon na najlepszą interaktywną zawartość 3d, dostępną przez przeglądarke www. Jako (chyba) jedyna osoba z Polski wziąłem udział w tym konkursie, przedstawiając w kategorii "Walkthrough" prezentację 3d, klasycznego jednorodzinnego domu parterowego.

Co prawda nie udało mi się wygrać ale znalazłem się wśród nominowanych do nagrody, przegrywając jedynie z dwoma pracami, które wykonane były w technologii firmy sponsorującej ten konurs ;) . A czy były lepsze to już sami możecie ocenić...

Dla zainteresowanych - TUTAJ znajduje się strona z krótkim opisem sterowania oraz wejściem do prezentacji. Program działa na praktycznie dowolnym PC z systemem Windows. Dolnym ograniczeniem jest dx7.0 i zgodna z nim karta graficzna. Działa zarówno pod IE jak i Mozillą oraz Netscapem, przy czym dla dwóch ostatnich kontrolka jest narazie niepodpisana.

A na zachęte kilka screenów z programu (w skali 50%):

delight_screen.jpg

wnetrze_1.jpg

wnetrze_2.jpg

wnetrze_3.jpg

wnetrze_4.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

a wiesz może jak z 3dmaxa zrobić taką prezentacje?

Pozdrawiam

b

Napisano

musisz mieć silnik do którego zrobisz export z 3dmaxa. ustawiasz oświetlenie, wypalasz lightmapy. eksportujesz do formatu silnika. Dalej to ewentualna obróbka poza 3dmaxem i zabawa tym silnikiem. W tej pokazanej prezentacji użyty jest Delight.