Gość Rigs Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Witam Mam pytanie do tych, ktorzy współpracują lub współpracowali z firmami zagranicznymi. W jaki najszybszy/najtańszy sposób taka firma może zapłacic? Paypal nie umożliwia w Polsce otrzymywania pieniędzy, przelew bankowy jest zbyt drogi a na realizację czeku trzeba sporo czekac. Czy istnieje jakiś sprawny system pobrania kasy z zagranicy? Chodzi mi głównie o USA i UK.
Gość Rigs Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Dzięki za odpowiedź. Hmm, no tanio tam tez nie jest, pobieraja 1/10 wartości przekazu. Nie ma tanszych (rownie pewnych) sposobów. Czy WU to najlepsze rozwiązanie?
illy Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Wyslac koperta! :) Taka mamy fajna polityke ze przekazy kosztuja :) Jak ja dostawalem pieniadze na konto to albo firma pokrywala przekaz albo (ale nie jestem pewien) nic nie placilem podajac numer swift
Rascal Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Tez polecam Western Union pewny sposob, minimum formalnosci i diabelsko szybki. Przekaz z US byl szybciej niz udalo mi sie dojsc do ich punku :)
illy Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 mi firma internetem wysylala (dzisiaj sie dowiedzialem) wiecej nie wiem
HuMfrey Napisano 20 Styczeń 2006 Napisano 20 Styczeń 2006 http://www.moneybookers.com/app/?l=PL obsługa w polskim języku obsługuje i UK i USA, przelanie pieniędzy z moneybookers na np. inteligo kosztuje tylko 7 euro, polecam
Rekomendowane odpowiedzi