Napisano 17 Styczeń 200619 l Witam Mam pytanie do tych, ktorzy współpracują lub współpracowali z firmami zagranicznymi. W jaki najszybszy/najtańszy sposób taka firma może zapłacic? Paypal nie umożliwia w Polsce otrzymywania pieniędzy, przelew bankowy jest zbyt drogi a na realizację czeku trzeba sporo czekac. Czy istnieje jakiś sprawny system pobrania kasy z zagranicy? Chodzi mi głównie o USA i UK.
Napisano 17 Styczeń 200619 l Dzięki za odpowiedź. Hmm, no tanio tam tez nie jest, pobieraja 1/10 wartości przekazu. Nie ma tanszych (rownie pewnych) sposobów. Czy WU to najlepsze rozwiązanie?
Napisano 17 Styczeń 200619 l Wyslac koperta! :) Taka mamy fajna polityke ze przekazy kosztuja :) Jak ja dostawalem pieniadze na konto to albo firma pokrywala przekaz albo (ale nie jestem pewien) nic nie placilem podajac numer swift
Napisano 19 Styczeń 200619 l Tez polecam Western Union pewny sposob, minimum formalnosci i diabelsko szybki. Przekaz z US byl szybciej niz udalo mi sie dojsc do ich punku :)
Napisano 20 Styczeń 200619 l http://www.moneybookers.com/app/?l=PL obsługa w polskim języku obsługuje i UK i USA, przelanie pieniędzy z moneybookers na np. inteligo kosztuje tylko 7 euro, polecam