Napisano 18 Styczeń 200619 l Chciałabym wyrenderować obiekt. Jakoś nie mogę znaleźć jak to zrobić:-( Szukałam na grupach i znalazłam opcje Render Selected. Zaznaczyłam obiekt no i udało sie. Próbowałam powtórzyć czynność, ale jako wynik otrzymuję obiekt który znajduje sie na środku, a wokół niego czarne tło. Wydaje mi się że nic nie przestawiałem, zrobiłam dokładnie to samo co poprzednio (zaznaczyłem obiekt i dałam Render Selected). Ale wynik jest inny. Czy ktoś mógłby podać mi prawidłową procedurę jak to zrobić? Pozdowieenia: sylka
Napisano 18 Styczeń 200619 l F9 - skrot klawiszowy do opcji quick render F10 - skrot klawiszowy do listy dialogowej renderingu , czyli ustawienia rozdzielczosci, i innych bajerów render bedzie taki jaki obszar obejmuje aktywne okno w viewportach np. jesli zaznaczysz widok perspective i wcisniesz F9 to wyrenderuje ci to co jest aktualnie widoczne w tym widoku a co do czarnego tła to normalne , bo tak jest ustawione w standardzie wejdz do menu Rendering > evoirment i tam mozesz sobie ustwic kolor tła lub ew. ustawic bitmape w slocie obok proponuje tez zacząc kozystac z dołączonego do maxa pliku pomocy (jesli nie masz zajzyj do FAQ na forum) i troche go postudiować, bo twoje pytanie mozna zaliczyc do bardzo podstawowych jesli nie rozumiesz angielskiego i czytanie maxowego helpa sprawia ci trudnosc radze skozystac z translatora , nawet takiego darmowego znajdujacego sie na stronie http://www.translate.pl