elbi Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Witam wszystkich. W maxa sie namiętnie zagłębiam od kilku dni, ale wcześniej też miałem z nim kontakt. Moja pierwsza poważniejsza pracka to biurko. Może z tego powstanie nawet pokoik. Nie pasuje mi tu światło i te cienie, nie mogę nic lepszego zrobić na razie. Ile powinno być świateł w takiej scenie i jakie? Najtrudniejsze są dla mnie modele takie pozaokrąglane, gładkie, z każdej strony inne (np. myszka, kibelek, głowy, samochody itp.) ale mam nadzieję, że jeszcze mam czas żeby się tego nauczyć. :) Proszę o ocenę modelu, oświetlenia, cieni i całokształtu :)
SimeN Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Kanciasta podstawa pod monitor, proporcje sa zle. Ile swiatel w jakiej scenie powinno tu byc?:] Na razie widze sam model :) Sama bryla biurka bardzo mi sie nie podoba, ale to moje wewnetrzne odczucia ;] pozdro
lobo Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 jakiego uzywasz renderera ,bo mi sie zdaje ze to scanline:/zainteresuj sie vrayem,brazilem albo jakims innym.Duzo lepsze efekty w ten sposob osiagniesz. a pozatym proporcje do poprawy.biurko ma zbyt masywne scianki,przydaloby sie dodac troche polysku do tego drewna i na klamki:)powodzenia:)
elbi Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 no właśnie-scanline :) Jestem całkiem zielony w sprawach rendererów, próbowałem to wyrenderować w vrayu ale kompletnie nie wiem o co tu chodzi - wyszło mi coś takiego :(
xeav Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/ poczytaj tutki na tej stronie
elbi Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Thnx za linka, może się kiedyś przyda. Na razie i tak z tego NIC nie kapuję :(
Gedeon Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Kanciasta podstawa pod monitor Wydaje mi się, że taka powinna być. Co do proporcjii to przyznam rację SiemeN'owi -> są złe. Poszerz troszeczkę to biórko...
Rekomendowane odpowiedzi