Napisano 30 Styczeń 200619 l Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z was używa podczas pracy dwóch monitorów. Mam podłączony drugi ekran i fajnie by było aby na nim można było odpalić np. camera view. Jakieś pomysły/sugestie jak to zrobić ? :) Pozdrawiam
Napisano 30 Styczeń 200619 l w maxie niestety nie mozna wyciagnąc poszczegolnych viewportów poza obszar maxa, mozna jedynie przeniesc Material editor, Render dialog, Command panel i main toolbar a takze inne okienka takie jak snaps, layers http://img371.imageshack.us/my.php?image=dualscreen4ip.jpg
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor aaaa sprytnie :] dzieki wielkie ale fajnie tez.. teraz mam ze rendering jest na drugim ekranie w oknie na fullscreen :D mam pentolaD wiec w sumie da sie w miare cos robic podczas renderingu. Widzialem gdzies opcje w maxie ze mozna renderowac nie zrzerajac calego procka.. ale nie wiem gdzie to mi smignelo.. bo to chyba takie cos bylo :] ale i tak wielkie dzieki.. znajde ta opcje.. bo fajnie zeby sie renderowalo w tle i robic w tym czasie cos innego :D dzieki :)
Napisano 2 Luty 200619 l Autor jakto w pelni? ja mam radzia x800 256/256 niestety nie moge naraz miec glownego ekranu.. dodatkowego monitorka i jeszcze tv przez svideo.. musze przelaczac za kazdym razem. szkoda bo nawet jakby tv pokazywal to samo co drugi monit to juz by polowa sukcesu byla :)
Napisano 2 Luty 200619 l @ ginn, to kwestia karty a nie softu. W XSI można miec cały interface na dwóch monitorach i nie trzeba niczego przeciągać. To jest obsługa w pełni.