thorgal Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 witam... zrobilem ostatnio cos takiego i mam maly problem.. nie wiem skad bierze sie u mnie noise na suficie i na scianach.. jest to efekt raczen nie pozadany.. jak moge sie tego pozbyc?
Marcin Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 pokaz render i ustawienia ;] pewnie uzyles vraylight w oknach z mala iloscia subdv ew. za slabe ustawienia irradiance mapy sam sobie utrudniasz nie podajac zadnych szczegolowych informacji
Marcin Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 yyy ;] w noise threshold masz o wiele ze duza wartosc ;] defaultowa to 0,005 poza tym jesli to ma byc vizka to zapomnij o cousticach
thorgal Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 wylaczylem kaustika i zmiejszylem noise threshold na standardowy w rezultacie otrzymalem cos takiego.. pytanie tylko co moglbym jeszcze pozmieniac by bylo lepiej... np na w rogach scian pojawiaja sie dziwne cienie.. bardzo prosze o jakas podpowiedz.. jest to moja pierwsza praca tego typu.. wiec umiejetnosci brak :(
Rekomendowane odpowiedzi