daymon Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu tworze projekt 3d salonu.praktycznie wszystko juz zrobiłem.Zatrzymałem sie i stoje w miejscu doś długo poniewaz nie wiem jak rozwiązać problem dziwnej plamy na suficie. Dokładniej w oknach zamieszczone sa 2 swiatła vray a na zewnatrz target direct skierowane na okno.Próbowałem juz wielu rzeczy ale nie moge dac sobie rady z tym problemem.Dlatego prosze prosze o jakąś porade. Za odpowiedz serdecznie dziekuje. Pozdrawiam. Tu załączam render w którym widać ów problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 zmniejsz wartosc dark multiplier w zakladce color mapping zapewne masz ją ustawioną dosyc wysoko radze nie przekraczac wartosci 2x wiekszej niz bright multiplier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 Łoł.Nie sądziłem,że tak szybko ktoś mi pomoze i to o tej godzinie!! Zrobiłem tak i pomogło.Dzieki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi