daymon Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 Witam. Stworzyłem projekt 3d salonu ,oświetlenie dzienne nie sprawiło mi wiekszego problemu natomiast mam problem ze sztucznym oświetleniem. Dokładniej żródlem światła jest 6 zarówek znajdujacych sie pod sufitem. Mam pytanie do obeznanych w tym temacie osób jak mozna zrobic aby owe zarówki swieciły? Próbowałem zrobic to poprzez dodanie efektu glow w effects ale wybrany obiekt nie chce swiecic.Dlatego prosze o jakis dokładniejszy opis za co serdecznie dziękuje.Aha używam Vraya. Pozdrawiam.
xeav Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 możesz użyć vraylight material lub dla lepszego efektu photometric lights
daymon Napisano 3 Luty 2006 Autor Napisano 3 Luty 2006 Ok.Stworzyłem światło photometric free area.Wstawiłem do żarówki i nic sie nie dzieje.Czy nalezy wlaczyc jescze jakas opcje?? Próbowałem przestwiac rózne parametry ale nic to nei dało.Za odpowiedz z góry dziękuje
Touch Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 Ja bym optował jednak, abyś jeszcze raz spróbował pobawić się z ustawieniami Lens Effects Glow z Video Post'a... Jeżeli dobrze przypisałeś object ID, powinno działać bez problemu, nawet pod VRay'em, gdzie dotychczas myślałem, że to nie zadziała...a jednak;]
Rekomendowane odpowiedzi