Napisano 5 Luty 200619 l Na shoucie sie rozpetala dyskusja nt. przegladarek. Ja korzystam z FireFoxa i mam do was pytanie jakie wtyczki do niego polecacie. Ja osobiscie uzywam forecastfox - do sprawdzania pogody za firewallem ;p 6/10 targetalert - ktory podpowiada co kryje sie pod linkiem (film, strona, pdf itepe) 8/10 gmail notifier - sprawdza czy poczta nie przyszla 7/10 foxy tunes - umozliwia kontrole jakiegokolwiek music playera z poziomu przegladarki 9/10 mouse gestures - chyba podstawowa wtyczka :-) 10/10 colorful tabs - takie tam koloruje zakladki, fajnie wyglada 5/10 stumble upon - czasem jak mi sie nudzi to calkiem ciekawe stronki wyszukuje :D 7/10 teraz testuje sobie jeszcze: reveal - super wyglada, nie wiem jak jest praktycznie, pomoc w przegladaniu stronek ogolnie downthemall - do sciagania, jeszcze nie mialem okazji wyprobowac fasterfox - na razie nie wiem czy cos daje, ale ponoc przyspiesza FF :D Jezeli macie jakies wtyczki ktore sa wam pomocne, albo je poprostu lubicie to piszcie, bo wiele juz wyprobowalem, ale moze cos przeoczylem :D
Napisano 6 Luty 200619 l Flashgot - dodaje do listy RMB możliwość zapisu pliku z linka, wszystkich linków ze strony i parę mniejszych opcji i przesyła linki do FlashGeta. PDF dowload - popup przy próbie otwarcia PDFa i pyta co z nim zrobić (pokazać czy ściągnąć). Przydatne, bo AcrobatReader potrafi mi powiesić FF ;) Download Tweak Menager - zamiast okienka downloadu, pokazują się downloady FireFox`owe w oddzielnej zakładce. Install New Theme - taki menadżer Themów. Można instalować themy z dysku. Fajny jest jeszcze plugin "fusion", który pasek postępu ładowania strony umieszcza pod adresem strony. Aktualnie nie używam, bo jest niekompatybilny z moim themem (choć pod FF 1.5 nie testowałem jeszcze ;) ) btw. FF 1.5 - jeśli jakiś plug nie działa bo nie jest z wersją kompatybilny to wystarczy poszukać w jego wnętrzu pliku w którym jest napisane z jaką wersją FF może działać i zmienić tam na naszą aktualną wersję ;)
Napisano 9 Luty 200619 l Fasterfox - zwiększa szybkość przeglądarki Forecastfox - pokazuje pogodę na 3 kolejne dni Browser Uptime - niestety mam na razie zablokowane, wersja niekombatybilna z moim Firefoxem, wyświetla czas trwania sesji PDF Download - rozszerza czynności jakie można wykonać przy prubie ściągnięcia pdf'a Collor Zilla - dodaje takie narzędzia jak kroplomierz, powiększenie, paletę kolorów itp. Allow Right-Click - nie pozwala na zabranianie klikaniem prawym przyciskiem myszy na stronach Disable Targets For Downloads - blokuje wyświetlanie niepotrzebnej karty przy prubie pobierania pliku Google Preview - pokazuje miniaturkę strony koło wyniku wyszukiwania w Googlach Autohide - pozwala na zaawansowany tryb pełnoekranowy Download Embedded - jednym kliknięciem wyświetla listę plików do pobrania na stronie, także zablokowane