Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z was zna może tą płyte - chciałem na niej podkręcić procka

gdzie jest i czy wogóle jest gdzieś możliwość zmiany dzielnika FSB dla pci i agp ??????

boje się żę jesli będę kręcić samą FSB popali sie albo AGP albo PCI a w najlepszym przypadku system będzie niestabilny

lub inaczej - jak podkręcić procka na tej płycie

mam ATHLON 2600+ (na magistrali 333)

a chce z niego zrobić 3000+

???? please help

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oj TOmku, Tomku nie posluchales dobrej rady kolegi i kupiles jednak Athlona Throughbearth 2600+. No coz co do plytki to powiedz nam na jakim jest chipsecie, ktora wersje biosu masz. Zaczal bym od przeinstalowania biosu i zobaczenia jaka maksymalna czestotliwosc zegara chipset jest w stanie obsluzyc i czy podwyzszne FSB pracowac bedzie z ramem taktowanym 333. Jak jush wszystko to zrobisz to powolutku najlepiej przez mnoznik lub FSB (zlezy od chipu). No i podkrecasz i patrzysz czy stabilnie pracujesz, jak tak to jeszcze troszke.... Warto tez podkrecic karte. Ti4200 podkreca sie super. SoftQuadro czy przynajmniej RivaTurner. Przy podkreceniu pracuje jak 4800 stabilnie, i to jeszcze nie koniec. Sam chcialem taka karte kupic ale staruszek ma mi 5900 FX z Ameryki przywiesc ([jupi]).

Pamietaj ze dobry Overcloaker, to dobrze przygotowany teoretycznie i praktycznie overcloker a takze rozsadny. No i czy na prawde potrzebujesz tego podkrecenia???

Napisano
  • Autor

wiem - nie pomyślałem o MP ale to już za późno - poprostu miałem okazje

płyta jest na VIA KT 400 wiec obsługuje ddr 333 i procka (2x166)

bios robie upgrade jak tylko wyjdzie nowy

teraz max na tej płycie to 3000 mhz (do 3000+ potrzeba koło 2450 mhz)

FSB mogo sobie w biosie podnosić co 1 MHZ

problem tylko że nie mam dostępu do dzielnika PCI i AGP wiec jesli za bardzo podniose fsb to pójdzie to też na grafe i inne sprawy i boje sie przepalić

grafe winfoxem podkręcam już w windzie

PS: - jesli ktoś mieszka koło brzeska lub w krakowie mam do opchnięcia w dobrych cenach

athlon 2000 +

2 sztuki DDR 266 CL 2 256 MB - KINGSTONE

1 sztuka DDR 266 CL 2,5 256 MB - niewiem jakiej firmy

jesli ktoś bedzie zainteresowany to prosze tutaj lub na GG

Napisano

heh tomku tez mi sie zachcialo tego z kolega / podobmna historia / system lecial przez pare godzin stabilnie ale potem jak mi graka wcielo huh ni z gruchy ni z pietruchy walnelo geforce 3 kumola i tyle mial z tego

ach po jakich cenach chces sprzedac twoj ram ? / proponuje ebay albo allegro / czasem ladnei ci za niego niezle zapalaca

Napisano
  • Autor

meg dzieki za rade - ale to nie wchodzi w gre - potrzebuje kase do wtorku wiec ceny sam opuszczam

kingstone - 160 zł.

procek - 190 zł.

jesli ktoś by chciał to dzis lub jutro