Napisano 6 Luty 200619 l Mam skromne pytanie: czy wiecie jak ustawic zeby przy przerzucaniu DWG do Maxa zamienial bloki CADowskie na jakies obiekty? przyklad. mam zdefiniowany blok krzeslo i zeby temu rysunkowi 2d przyporzadkowywal model jakiegos wybranego krzesla. jest to mozliwe, prawda? dzienks, ;m
Napisano 9 Luty 200619 l hm dziwne... nie wiem czy sie da.. ale możesz przecierz wstawiać bloki krzeseł 3d nie wiem co prawda jakie krzesła ci są potrzebne spójrz... http://www.profim.pl masz tam krzesła w 3d w plikach dwg i 3ds...
Napisano 15 Luty 200619 l Autor nie o to mi chodzilo. jestem na etapie dystrybucji stolow, rozmieszczania szafek w biurze. noi mam zrobic iles tam tych wariantow. tak wiec rysuje sobie szybko w CADzie dwuwymiarowo noi pozniej chcialem szybko przerzucic do maxa zeby to tez w perspektywie bylo widac.
Napisano 26 Luty 200619 l hm... nie wiem czy sie da zrobic to w maxie... ale mozesz to zrobic przed exportem do maxa... w cadzie robi sie to bez problemu.. jak to ci wystarczy to daj znac... to napisze co i jak :D a.. lepiej w tym wypadku korzystac chyba z xrefoow... ale w sumie jak kto lubi.... efekt ten sam