Bobby_digital Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 JAk zrobic zeby obiekty rzucaly cien na wode oraz na dno basenu ?? woda ma włączone receive shadows [hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 woda musi bys wykonana jako obiekt transulency :) to troszke skomplikowane ale efekt powalajacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 ok cos popróbuje z tym w takim razie, moze sie uda :) dzięki tak wogule to musi to byc Vray material ? czy raytrace tez moze byc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 tylko vray - raytrace nie dziala w Vrayu - ma swoje odbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 hmmm chyba sobie nie poradze z tą woda :( dałem to transulency i zerżnąłem ustawienia z tutka twojego o szkle :) ale nie przypomina to wody ani troche a renderuje sie pol godziny:) co tu duzo mowic jezdem begginer :) jagbyc mial czas i by ci sie chcialo to daj mi jakies wskazowki jesli chodzi o ustawienia materialu THX .........i kawalek renderu wody mojej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 nie moge przezroczystosci zrobic !!![pomocy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 jesli o to chodzi to: tylko licza sie jednostki maxa nie jakies metry czy incze http://www.vrayrender.com/stuff/ds_sss1.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 yhym o to mi chodzi wlasnie :):) tylko czemu u mnie z tymi samymi ustawieniami wychodzi calkiem inaczej? tzn niewychodzi poprostu:) no nic bede probowal, coz zrobic ale wielkie dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 po wieli wieli godzinach prób i wielu wielu dluich renderach do tego udalo mi sie dojsc :) jak dla mnie to duzo postęp :) czy cos jeszcze tej wodzie brakuje ?[hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 sprobuj ustawic o wiele mniejszy tiknes w ustawieniach transulency :) - woda bedzie miala glebokosc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 z tym reflect chyba cos jeszcze nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 popracuj nad szaderem pewnie nie wloczyles refleksow Fresnel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Włączyłem fresnel refelctions, i thickness mam ustawilem na 1000, lecz nie moge ustawic caustics kiedy jest włączone translucent. takze juz tak nie swieci fajnie woda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi