Gość lol of lol Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Mam płaszczyznę i chce na nia nałozyć teksturę. Włączam material editor > get material > bitmap i wybieram swją teksturę.Dodaję ją do materiałów, ale niestety funkcja Assign material to selection jets niekatywna. DLaczego?
Tymek Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 A płaszczyzna jest "selected"? ;) Tak pytam, bo najprostsze rozwiązania często są najlepsze :]
Gość lol of lol Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Tak, jest zaznaczona, taki głupi to ja nie jestem :/
tweety Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 drag'n'drop czyli przeciągnij kulkę ME do viewportu bezpośrednio na obiekt.
Marcin Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 bitmap dla obiektu wybierasz z poziomu diffuse w materiale nie mozesz nalozyc na obiekt bitmapy a material z bitmapą w dowolnym materiale zjedz nizej do zakladki maps, tam w tej liscie przy nazwie "diffuse" kliknij na ten pasek, dodaj bitmap i wybierz plik to wszystko dodawanie bitmap przez "get" stwarza samą mape bez materialu (mozna i wybrac inny material ale po co;])
Rekomendowane odpowiedzi