Skocz do zawartości

Pierwsze, ale jednak portfolio:)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1. Piszesz Flash na zaawansowany.. Hmm.. jeżeli to co pokazujesz to jest zaawansowany to co to jest - http://www.group94.com ,albo to co podał Leander w wątku poniżej ?! I co to znaczy bardzo dobry w innych programach..

2. Stronka - niezłe wrażenie na początek. Ale potem właśnie flash kuleje. Kiepska obsługa - ciężko trafić w przycisk, mało ciekawe przejścia między podstronami. Układ i typografia bardzo cienkie. Raczej uprzątnij zawartość.

Typografię znajdziesz w ww. wątku http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=24038 - wpis leandra (gościa ze zwierzem w avatarze)

3. Do kogo chcesz trafić z portfolio?! Strasznie przerażające, ciemne i straszne. Jeżeli do przemysłu gier, to chyba jeszcze za wcześniej, jeżeli chcesz robić serwisy zespołom metalowym, albo klubom bdsm, to spoko, ale myślę, że jak chcesz porobić coś dla pozostałej cześci rynku, to tematyka i feeling jest zbyt mroczny.

Ale całokształt jako strona zapowiada się ciekawie. Ma szansę z tego być coś naprawdę niezłego.

Napisano

I o to mi chodzilo:D Dzieki Maceo za bardzo sluszne uwagi, odnoszac sie do kolejnych punktow:

1. Mam czas jeszcze poszaleje;) A bardzo dobry znaczy mniej niz zaawansowany taki marketing;) a tak na serio raczej zaznaczenie ze nie macham w tych programach non stop cos w tym rodzaju

2. hmm zrobi sie, a jak nie to i tak wyjdzie lepiej, dodam troszke cukierkow i plynnosci:)

3. Przerazajace? raczej myslalem o tym by bylo intrygujace, cos innego od tej pozostalej czesci rynku mocno juz zuzytego:)

Czekam na kolejne uwagi do mojej mobilizacji, ale juz niedlugo postaram sie zrobic aktualizacje.

Napisano

Hmm..

Czy pozostała cześć rynku jest zużyta ? Nie zgodzę się. Zobacz - http://thefwa.com . Jest tu masa portfoliów którymi możesz się zainspirować

Mówiąc przerażające miałem na myśli to z czym się kojarzy - horrory, s-f, fikcja, bajki itd. Hmm.. jeżeli miałbym zamówić stronę, to wybrałbym kogoś kto jest elastyczny, nie zdradza jednokierunkowych zainteresowań (horrory i potwory), albo kogoś kto zachwyci mnie efekciarstwem i techniką, która będzie intrygująca i high-endowa.

Jeżeli miałbym Ci doradzić to idź w tą drugą stronę z tym portfolio. Odpicuj stronę na wielopoziomową, ciekawą, mającą mnóstwo tajemnic i pokazującą, że umiesz zrobić konsekwentnie coś co się trzyma kupy i potrafi się sprzedać.

Osobiście jednak bardzo mi się nie podobają stronki gdzie goście wkładają potwory, fantasy i inne takie syfy. Może to fajna zabawa, ale spełnisz się w tematyce sado maso + heavy metal + giery (ale tu trzeba by być very-high-end).

Napisano

Ostanie zdanie mnie rozwalilo:D a dokladnie tresc w nawiasach, az tak wysoko nie mierze, aby dac rade na tak 'waskim' rynku;) Ogolnie wiem o co Ci chodzi i bardzo dziekuje za te rady, troszke przylozylem z mrocznej strony to fakt wlasnie to sobie uswiadomilem, pewnie dlatego ze jak cos bazgralem to z taka fascynacja i na koniec mam wszystkie prace tego typu zupelnie nie zamierzenie hehe;) postaram sie nadrobic czyms w druga strone, juz mam konkretne pomysly, z czasem troszke gorzej:/ ale tez sie znajdze, oczywiscie jak cos prosze o kontrole, WIELKIE DZEKI Maceo za poswiecony czas:)

Napisano

1.Polecam http://www.thefwa.com/

2.Każdy ma inny styl i każdego kręci co innego ale jak dla mnie design do kitu.

3.Flash wygląda bardzo profesionalnie od strony technicznej widać że umiesz to i owo :]

4.prace mi sie nie podobają.

5.Troszke za dużo elementów strona traci na czytelnosci.

6.Nie bierz pod uwagę tego co napisałem bo sam nic nie umiem :] ale bardzo bym chciał :]

7.Pozdro

Napisano

hax0r bardzo dobrze:) a teraz powoli ze spokojem napisz dlaczego prace Ci sie nie podobają, własnie to mi jest potrzebne i nic mnie nie interesuje, że jak to napisałeś nic nie umiesz, ważne zebyś mi tu swoją opinie wyraził:D Chyba od jutra zaczne robić w 3D jakieś telefony komórkowe, może to do ludzi trafi;D

Napisano

1.Loading bardzo mi się podoba

2.Laseczka z "help me" jest wporzo ale ten widok jest troszkę nie dopracowany chodzi o księżyc jest kanciasty

3.Ciężko trafić w buttony chodzi tu o "news,2d,3d,cv"

4.Przedstawienie prac jakoś tak nie pasuje do reszty dziwnie rozmieszczony.

5.Ogólny dizajn :] mi nie pasuje bo horror mnie nie kręci.

6.Chmurki ładne.

7.Ptaszek spier... Jak się go kursorem najedzie bałdzo fajne :]

8.Światło w okienku bardzo fajne.

9.Copyrights przenieś gdzieś indziej gryzie się z menu.

10.Prace w konwencji horror są jakieś takie nie ciekawe estetycznie też beee.. :] w sumie może ten diabełek czy nietoperz czy co to jest to jest wporzo fajne oczka reszta mi nie podchodzi

------------------------------------------------------------------------

design: 5/10

technika:7/10

typografia:5/10

interaktywność: 6/10

ogólnie: 6/10

Napisano

hehe ok ok thx za uwagi:) Stronki na razie nie rusze, zamierzam się skupić na pracach:) Ale dzięki hax0r za zabranie "głosu";D żeby tak wszysc coś naskrobali;) Pozdrawiam