Huter Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Witam... ... chce zrobić sobie animację spadającej sznurówki ... chce zachować wszelkie prawa fizyki ... mam zamiar dodać lekki wiatr który by wpływał delikatnie na ruch sznurówki w powietrzu ale nie przeszkadzał w upadku (coś tam przeszkodzi ale bez przesady) ... domyślam się, że konieczne jest zastosowanie reactora (uczę się go dopiero) ... do tej pory zapoznałem się z modyfikatorem Cloth i Rigid Body Collection ... no i wiaterek jeszcze znam :) ... Wiatr i Rigid Body Collection na pewno się przyda, a Cloth chyba nie bardzo bo przy ruchu zaniknie grubość sznurówki ... a ona ma być pełna ... czym powinienem się zainteresować by uzyskać ten efekt? Sugestie? Wszystko mile widziane ... pozdrawiam :)
Gość daronowy Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Najlepiej do tego celu użyć Reactora, a ściślej mówiąc Rope Collection. Narzędzie przeznaczone właśnie do fizycznego odwzorowania zachowań sznurów,lin i.t.p. Poszperaj na sieci to znajdziesz jakiś tutorial - powodzenia. Pozdrawiam. Daro.
Huter Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 F1 i mam co trzeba ... choć może nie ... ciskałem sznurem jak chciałem ... aż postanowiłem zrzucić go w postaci idealnie pionowej prostopadle na boxa ... i mam coś takiego filmik Jutro poszukam jakiś tutków, ale jeśli ktoś mi powie czemu tak się dzieje - nie pogniewam się ;)
Rekomendowane odpowiedzi