Napisano 15 Luty 200619 l Witam... ... chce zrobić sobie animację spadającej sznurówki ... chce zachować wszelkie prawa fizyki ... mam zamiar dodać lekki wiatr który by wpływał delikatnie na ruch sznurówki w powietrzu ale nie przeszkadzał w upadku (coś tam przeszkodzi ale bez przesady) ... domyślam się, że konieczne jest zastosowanie reactora (uczę się go dopiero) ... do tej pory zapoznałem się z modyfikatorem Cloth i Rigid Body Collection ... no i wiaterek jeszcze znam :) ... Wiatr i Rigid Body Collection na pewno się przyda, a Cloth chyba nie bardzo bo przy ruchu zaniknie grubość sznurówki ... a ona ma być pełna ... czym powinienem się zainteresować by uzyskać ten efekt? Sugestie? Wszystko mile widziane ... pozdrawiam :)
Napisano 15 Luty 200619 l Najlepiej do tego celu użyć Reactora, a ściślej mówiąc Rope Collection. Narzędzie przeznaczone właśnie do fizycznego odwzorowania zachowań sznurów,lin i.t.p. Poszperaj na sieci to znajdziesz jakiś tutorial - powodzenia. Pozdrawiam. Daro.
Napisano 15 Luty 200619 l Autor F1 i mam co trzeba ... choć może nie ... ciskałem sznurem jak chciałem ... aż postanowiłem zrzucić go w postaci idealnie pionowej prostopadle na boxa ... i mam coś takiego filmik Jutro poszukam jakiś tutków, ale jeśli ktoś mi powie czemu tak się dzieje - nie pogniewam się ;)