Napisano 17 Luty 200619 l Nie wiem co się dzieje.Częściowo wymodelowałem sobie sypialnie i chce wstawic do niej dywan zrobiony poprzez Vrayfru.Wszystko jest ok do momentu gdy zaczynam renderować scene.Wyskakuje komunikat o błędzie i 3ds max zostaje zamknięty. Nie wiem w czym tkwi problem. Pomożecie?? Z górry dziękuje Pozdrawiam
Napisano 18 Luty 200619 l w ilosci ramu ktora nie wystarcza do obliczeń ;] problem aplication error jest w pewnym stopniu opisany w faq to tez polecam http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/troubleshooting.htm#except
Napisano 18 Luty 200619 l Autor Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam sie tylko ile tego ramu potrzebuje żeby nie występował owy problem.Dodam,iż mam 768 Mb pamięci i wydaje mi sie ,że jest to wystarczająca ilość.No ale cóż bedzie trza dokupic jeszcze z 1 gb :)
Napisano 18 Luty 200619 l kupowanie to ostatecznosc ;] jesli oczywiscie nie mozesz sie bez tego obyć, co gorsza render w wysokiej rozdzielczosci pewnie sie wysypie ze strachu zanim jeszcze wcisniesz "render" śa tez alternatywy, zamiast klepac fura mozesz uzyc vrayDisplace, lub ew. fur z nizszym detalem
Napisano 18 Luty 200619 l Autor Wszystko ok tylko z tego co zauważyłem to Vrayfur robi lepsze efekty niż vray displace.Mnie chodzi o wykonanie realistycznie wyglądającego dywanu. Niestety najczęściej : lepszy sprzęt=szybsze i bardziej realistyczne tworzenie obiektów. Pozdrawiam.