Mati-PL Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Witam Nie mogę znaleźć GLOW a przeszukałem cały program. Operuje na 3D studio max 7 i problem w tym, że niema nigdzie jakiegoś menu EFECT w którym ma się znajdować GLOW. Sprawdziłem calutkie menu po prawej u góry i jeszcze w innych miejscach i niema GLOW tak jak by się zapadło. Głównie to chcę zrobić takie pierścienie wokół kuli które wytłoczę poleceniem LOFT i chcę żeby potem wokół tego pierścienia było takie promieniowanie takie jak jest np. w toutrialu MIECZE ŚWIETLNE (te wokół ostrza). Pomóżcie mi z tym problemem a w razie czego kontaktujcie się zemną na GG 5124396.
gregorjan Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 videopost -zakładka rendering lub effect z zakładki rendering:)
Jaros Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Jeszcze dodam, że jeśli używasz Effects, to glow jest w kategorii Lens Effects (max 8).
tweety Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Wszystkie funkcje 3ds max, włącznie ze wszelkimi zakładkami, poleceniami, buttonami, efektami oraz opisem step-by-step popartym licznymi przykładami i tutorialami można znaleźć pod niezbyt często używanym ostatnio klawiszem F1 Polecam także zapoznać się z tym punktem REGULAMINU mówiącego wyraźnie gdzie i jak można znaleźć odpowiedź na tak proste pytania. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi