wd44 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Witam mam pewien problem z ktorym niepotrafie sobie poradzic :/ i niemoge znalezc na niego odpowiedzi chodzi o to jak mam zrobic płynne przejscie kolorow jak je ze soba mieszac jakimi narzedziami na jakiego typu warstwach i z jakim opacity wiem ze w wielu przypadkach zalezy od tego co malujemy ale chociaz troche przyblizcie mi to zagadnienie :P dla ulatwienia sprawy o co mi chodzi : jesli byl juz taki temat to prosze o podanie do niego linka ja nic nieznalazlem :/
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 http://www.furiae.com/index.php?view=gallery tutorials/ smooth blending generalnie jak masz juz takie uproszczone przejscia tonalne ( jak w Twoim obrazku ) to wez jakis pedzel o miekkich krawedziach ustaw male opacity i jedziesz (pobierasz kolor z lewym altem z obrazka , stopniowo wygladzając przejscia kolorow )
Maceo Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Gradient w Photoshopie !? A sory, chyba o malowanie tabletem chodzi... ;)
wd44 Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 moj obrazek to jest takie uproszczenie tematu ;) Łukasz Jaskólski własnie o cos takiego mi chodzilo jak w tym tuku jest poprostu swietny. tutek mnie oswiecil ale jak macie jeszcze wlasne sprawdzone sposoby i niemacie nic przeciwko zeby ktos o nich wiedzial to piszcie :P
muody Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 po co inne sposoby kiedy ten jest dobry? :) zreszta zadna szopowa magia nie przebije pedzli rozmywajacych z Paintera
Rekomendowane odpowiedzi