Napisano 20 Luty 200619 l Obrazek ciagnie dalej tematyke mojego poprzedniego pica, ma to byc domyslnie wnetrze bookletu do plyty cd. Wszelkie komentarze (nawet te najbardziej wredne:)) beda mile widziane - byle konstruktywne, chce ten kawalek grafiki dopiescic i mysle, ze mi pomozecie :) Acha ogolnie pomysl jest taki, ze sa sobie takie latajace wyspy pelne roznych dziwnych roslin, takie latajace oazy, dodatkowo wymyslilem takie jakies latajace zrodelka (to po lewej), w szkicach mam jeszcze jakies pojedyncze drzewo-skaly i takie tam smieszne kosmiczno-fantazyjne rzeczy...zainteresowanych odsylam tez do mojego poprzedniego obrazka - "Apple Couple" - do znalezienia na moim websajcie, pozdrawiam i czekam na opinie :)
Napisano 20 Luty 200619 l Całkiem fajnie :) Ciekawy koncept. Nie podchodzą mi troche kolorki, ale w sumie jak ma to być rysunek "kosmiczno-fantazyjny" to chyba to pasuje :) Pozdro
Napisano 21 Luty 200619 l dobre jest. fajny ten wodospad po lewej , taki syntetyczny. przydała by sie mocniejsza perspektywa powietrzna (bo narazie troche płasko jest) i moze jakąś dodatkową wysepkę gdzies w oddali. A gdzie masz faune ? :)
Napisano 21 Luty 200619 l Autor dzieki chlopaki :) lukasz oczywiscie masz racje, powietrzna mam w fazie "dorabiania", a wysepki i owszem, tak jak we wczesniejszym picu, ale moze je gdzies przesune, bo sa tam, gdzie w tamtym picu, a ja nie chcialbym sie powtarzac ;) na razie troche dopiescilem tu i owdzie, cos mi nie pasuje mimo wszystko ten wodospad-zrodelko z lewej, poza tym faktycznie kolory chyba zbyt ostre, ale po przelaczeniu na cmyk-a to wszystko chyba lepiej wyglada, w razie czego zdesaturuje troche ;) nadal mysle nad jakimis kosmicznymi roslinami i tego musze tu nawrzucac spooro. fauny z zalozenia ma nie byc, tak sie umowilem z kolesiem, dla ktorego to robie, ale jak faktycznie bedzie to wygladac zbyt pusto to cos sie domaluje. a co rozumiesz lukasz przez slowo "syntetyczny" ? pzdr. wersja RGB:
Napisano 21 Luty 200619 l syntetyczny w sensie uproszczony , symboliczny, oszczędny w formie a jednocześnie genialny w swej prostocie ( niby 3 krechy a widać, że to wodospad) ; dobrze kontrastuje z bardziej naturalistycznie potraktowana roslinnoscia na 1 planie. Z tego co wiem to synteza jest uogólnieniem i znajdowaniem cech wspólnych, analiza to doszukiwanie się różnic i detali.
Napisano 23 Luty 200619 l Autor maly updejt, w zasadzie to chyba zrobilem blad z ta wysepka po lewej, kadr zrobil sie jakis ciezki z lewej strony, brakuje chyba przestrzeni...wrzucam tez wersje z tym wodospadem... ...jakos za jaskrawo i w ogole zbyt cukierkowo, postaram sie to zalatwic przy nastepnej okazji :-)
Napisano 23 Luty 200619 l hmm co by tu madrego napisac :) chyba 1 obrazek lepszy tylko nie wrzucaj za suzo detalu na adlsze plany a ta wysepke po prawej bym jeszcze oddalił ustaw dominante gdzies pod prawym drzewkiem moze ,tam zostaw nasycony kolor i troche czerwieni , reszte byl nieco stonował fajna ta nowa wysepka sprobuj bez tego kawalka ziemi po lewej na 1 planie (moze daj jakis kawalek krajobrazu tego co znajduje sie w dole )
Napisano 23 Luty 200619 l Autor hmm, jak oddale ta prawa wysepke to mi sie srodek ciezkosci calosci w prawo troche przesunie wlasnie tam pod to prawe drzewko, to ma chyba sens, ze w srodku ciezkosci bedzie duze nasycenie, a im dalej tym mniejsze (?), wlasciwie to agitacja, ale moze mam racje? ;) a ten patent z usunieciem kawalka ziemi z pierwszego planu to dobry pomysl, odciazy lewa strone, dzieki.
Napisano 23 Luty 200619 l latjace kawalki ziemi FinalFantasy mi tu zalatuje heh :p a obrazeczek NICE :D