Napisano 21 Luty 200619 l Witam! Jestem jeszcze początkujący i nie mogę sobie poradzić z jednym problemem: Chce uzyskać efekt jonizacji (jarzenia się) podobny do załącznika (zdjęcie jest zrobione autentycznej jonizacji powietrza). Próbowałem GLOW ale nic mi nie wyszło. Na rysunku znajdują się różne obiekty a chce aby tylko kilka z nich było takie, nie cały rysunek. Szukałem w F1 ale nie pomogło za bardzo. Prosił bym o jak najdokładniejsze wytłumaczenie. Z góry dzięki !
Napisano 21 Luty 200619 l tzn chodzi o to ze jak dajesz glow to wszystkie obiekty sie swieca ?? jezeli tak to prawym klawiszem myszki na obiekt -> properties -> object id obiektu ktory ma sie swiecic zmien np. na 1 a potem w glow tez ustaw w options image sources zaznacz object id i podaj mu 1
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Nie widzę niczego takiego :/. Ja mam 3ds MAX 7.0 i tam w Properties nie widzę tego.... Jest tam coś takiego jak Object Channel i w tym mogę wybierać cyferki. Ogółem, prosił bym o szczegółowe wyjaśnienie jak zrobić to do pojedynczego elementu :P.
Napisano 21 Luty 200619 l w max 7 to sie nazywa object channel, http://www.max3d.pl/tut.php?id=244 tutorial