Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam Vraya 147.027 i 3ds ver.8 .. Przy instalacji vray'a napisalo, ze z uwagi na wersje 8 moga wystapic komplikacje, najlepsze dzialanie w wersji 7..

No i faktycznie, wydaje mi sie ze zrobilem wszystko zgodnie z poleceniami, assign new render vray.. itd. zresetowalem maxa, przy renderowaniu nadal czepia sie o licencje.. czy jest to problem wersji vraya?

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

tzn?.. wedlug tej instrukcji mialem wrzucic VRFLServer.ini do program files/common files/chaosgroup... potem odpalic vrlserver..

reszta dzialan w maxie.. assign.. vray.. i wpisalem nazwe kompa .. kazal mi zrestartowac maxa..

Napisano
  • Autor

mam norton antivirus 2006.. sprobuje tam pogrzebac moze to jest odpowiedz..

narazie dzieki :)

Napisano
  • Autor

dalej nic.. zezwolilem antywirowi na 3ds.exe vrlsever.exe a przy renderowaniu nadal could not obtain licence..

czy zawsze przed wlaczaniem 3ds z tym vrayem musze najpierw uruchomic vrlserver ?.. wtedy pojawia mi sie kolo zegarka ikonka z zoltym L.. nie da sie tego ani otworzyc ani nic.. po prostu tam jest..

od kad zainstalowalem vraya.. po wlaczeniu maxa otwiera mi sie samo okienko z Ragdoll co to jest ? i czemu to sie otwiera ? :)

Napisano
  • Autor

a nie da rady obejsc tego z nortonem? - niby ustawilem mu odblokowywanie 3dmaxa i vrlsever.. powinno byc okej.. ale....

teraz po resecie kompa odpalam ponownie vrlserver.exe z katalogu 3dmaxa i nawet w trayu nie pokazuje tej ikonki z L.. co robic ? - nadal jest could not obtain licence.

wczesniej udalo mi sie wejsc do opcji tego servera i napisalo mi ze mam wyslac kod wygenerowany na mail chaosgroup. czy to sie wiaze z jakas rejestracja platna ? musze to robic ? czy bez tego tez sie da odpalac :P

Napisano
  • Autor

poradzilem sobie.. Norton nie ma tu nic do rzeczy.. wprowadzona byla zla nazwa kompjutera..

dzieki

pozdro

Napisano

Generalnie tez mam takiego configa, tzn tez ta wersja maxa i tez ten v-ray i od czasu do czasu sie krzaczy wiec zapisuj scenki czesciej bo ja prawie wyskoczylem z komputerem przez okno z nerwów;P