grande Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Mam Vraya 147.027 i 3ds ver.8 .. Przy instalacji vray'a napisalo, ze z uwagi na wersje 8 moga wystapic komplikacje, najlepsze dzialanie w wersji 7.. No i faktycznie, wydaje mi sie ze zrobilem wszystko zgodnie z poleceniami, assign new render vray.. itd. zresetowalem maxa, przy renderowaniu nadal czepia sie o licencje.. czy jest to problem wersji vraya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 masz licencję zainstalowaną? vrlserver? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 tzn?.. wedlug tej instrukcji mialem wrzucic VRFLServer.ini do program files/common files/chaosgroup... potem odpalic vrlserver.. reszta dzialan w maxie.. assign.. vray.. i wpisalem nazwe kompa .. kazal mi zrestartowac maxa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=22686 skontaktuj się z chaos group jeśli to nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 mam norton antivirus 2006.. sprobuje tam pogrzebac moze to jest odpowiedz.. narazie dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 dalej nic.. zezwolilem antywirowi na 3ds.exe vrlsever.exe a przy renderowaniu nadal could not obtain licence.. czy zawsze przed wlaczaniem 3ds z tym vrayem musze najpierw uruchomic vrlserver ?.. wtedy pojawia mi sie kolo zegarka ikonka z zoltym L.. nie da sie tego ani otworzyc ani nic.. po prostu tam jest.. od kad zainstalowalem vraya.. po wlaczeniu maxa otwiera mi sie samo okienko z Ragdoll co to jest ? i czemu to sie otwiera ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 a gdzie tego vray kupiles ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 ... dostalem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 wywal tego nortona, nie dość ze to szit jakich malo to z vrayem sie gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 a nie da rady obejsc tego z nortonem? - niby ustawilem mu odblokowywanie 3dmaxa i vrlsever.. powinno byc okej.. ale.... teraz po resecie kompa odpalam ponownie vrlserver.exe z katalogu 3dmaxa i nawet w trayu nie pokazuje tej ikonki z L.. co robic ? - nadal jest could not obtain licence. wczesniej udalo mi sie wejsc do opcji tego servera i napisalo mi ze mam wyslac kod wygenerowany na mail chaosgroup. czy to sie wiaze z jakas rejestracja platna ? musze to robic ? czy bez tego tez sie da odpalac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 oj zrob tak jak Marcin mowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 poradzilem sobie.. Norton nie ma tu nic do rzeczy.. wprowadzona byla zla nazwa kompjutera.. dzieki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Generalnie tez mam takiego configa, tzn tez ta wersja maxa i tez ten v-ray i od czasu do czasu sie krzaczy wiec zapisuj scenki czesciej bo ja prawie wyskoczylem z komputerem przez okno z nerwów;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 dzieki :> zapamietam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi