Darkon Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Witam Jestem poczatkujacy tak wiec prosze o wyrozumialosc Udalo mi sie podlozyc obrazek pod tlo wyrenedowanego obiektu za pomoca mapy w enviroment ale za diabła nie wiem jak zrobic zeby dany obiekt rzucal jeszcze cień. Czasami widze wyrenderowane sceny np samochodow na zdjeciu jakiegos parkingu .. ten cien wyglada tak realnie Jak moge stworzyc taki obiekt ktory bedzie podstawa mojego obiektu bedzie mial tło ale sam nie bedzie widoczny baqrdzo bym prosil nawet o linki gdzies gdzie o tym pisza .. postaram sie odnalesc pozdrawiam D.
Tymek Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Musisz stworzyć sobie w scenie obiekt, na który cień będzie rzucony (podłogę, ścianę czy co tam chcesz) i nałożyć na niego materiał Matte/Shadow. W helpie max-a jest ślicznie opisana cała zasada działania tego materiału.
Darkon Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Tak wiec moge sie pochwalic swoim pierwszym podkladem obiektu z cieniem pod zdjecie, moze nie wielka rzecz .. ale mnie cieszy :D to jest oryginalny obrazek i z krzeslem 3d ;) pozdrawiam D.
Rekomendowane odpowiedzi