Skocz do zawartości

Portfolio - Eax

Gość eax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dwoch lat zbieram sie za portfolio, ale dopiero w tym tygodniu sie wzialem w garsc i zaczalem robic cos na serio, w zasadzie to jest wynik 3dni pracy(razem z renderingiem i teksturowaniem samochodu). Nizej zamieszczam link do czegos wiecej niz layout ale znacznie mniej niz strona www :). Wymagany flash player 8 :). jeszcze brak preloadera i strony html w ktora ten swf bedzie wrzucony robi swoje. No ale mam nadzieje uslyszec od was jakas konstruktywna krytyke :)

http://www.ksieganatury.com/kasprzak/www_v9.zip

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Spoko :) bardzo fajny pomysł no i co wazne trzyma sie kupy, jest dość wygodne w oglądaniu, może nie rozpieszcza jakość obrazu przy animacji, ale czego można wymagać :P, ja bym proponował troche przyspieszyć animacje moze bedzie mniej pikselozy i zmniejszy wielkość pliku, który do małych nie nalezy... :P życze powodzenia w zakonczeniu projektu, na prawde mi sie podoba :)

hmm ciezko powiedziec bo nie widac loadingu jak sie odpala poszczególne 'zakładki' nie wiedziec czemu gdy kamera wlatujeedo srodka pojazdu strasznei szarpało u mnie na pc, druga sprawa - malutki ten rozmiar :|

wiadomo czemu, poniewaz to jest oryginalny embedded video odwrocony i kazda klatka jest przerobiona na graphic/keyframe, dzieki temu wszystko zajmuje dwa razy mniej, bo nie musialem pakowac kolejnego avi do swfa..., ale zaraz sprobuje wrzucic dluzsza sekwencje jpgow zamiast avi no i moze wtedy bedzie smigac jak ta lala...

ehh z jakiego tutka?? i nie w mayi tylko w maxie, model LP 15tys facow, renderowany na VRAY... jak chcesz to ci pokaze reszte renderkow...

zrobilem z sekwencjami JPG...znacznie lepiej mniejsza kompresja, ladniej sie wraca, jedyny minus to taki ze zajmuje troszke wiecej...

maly update, enlarge'a(takiego jak w photos) nie ma jeszcze w 3d, poprawilem przejazdy zmniejszylem kompresje. Nie bede robil preloaderow jak wczesniej pisalem do zdjec, bo one zajmuja w rozdzielczosci 280x210 tylko 30kb...

http://www.ksieganatury.com/kasprzak/www.zip

[+]

intro i preloader tez bedzie :) zeby nie bylo ze takie gole bez niczego bedzie.. ;)

- Na wstępie rzucają się w oczy poszarpane krawędzie na tablicy z linkami.

- Podobało mi się bardziej jak były szybsze przejścia.

- Myślę, że nie najlepiej wyszedł motyw z wireframe. Strasznie mało delikatna jest i powoduje galimatias z tymi wszystkimi cieniami, itd.. Albo wywal te przejścia, albo tego wireframe'a, albo chociaż zrób ciekawsze przejście z modelu do wireframa. Albo dojedź z nim do glowa, tak jak w częsci opony.

- Inne ogólne wady to: Trochę ciemno i smutno to wyszło. Nie wiem czy czarne tło tutaj dobrze leży. Inna sprawa to typografia - portfolio i adres strony. No i te linie.. Takie bez związku ze stroną jakby.

Z resztą oprócz przycisków z kółkami to typografia nie zapowiada się dobrze.. Chyba za duży font, ale zobaczymy jak coś będzie.

I jeszcze najważniejsza sprawa. Tak sobie myślę, że przy tym jak zrobiłeś takie małe zdjęcia preview, to portfolio wygląda jakby to było portfolio jednego projektu. Za bardzo eksponujesz bmkę.. Myślę, że powinieneś ją wyciszyć jakoś kiedy prezentujesz inne pracki i na nich się skupić, bo według mnie masz co pokazywać i bmk;a nie jest twoim jedynym projektem.

Ale jak mówiłem zamysł ok, ale trzeba dopracować szczegóły, bo ogólne wrażenie jeszcze nie jest takie jakby mogło być.

Aha: wypada jeszcze popracować nad ideą wczytywania danych, bo pakowanie wszystkiego w oddzielne swfy nie tylko jest dziwnym pomysłem, ale strasznei pracochłonnym.