Napisano 1 Marzec 200619 l Prosta pilka - trzeba mi kogos, kto zna jezyk niemiecki na tyle dobrze, zeby zabrac sie za tlumaczenie tekstu, a dokladniej strony internetowej. Tekstu nie ma duzo (okolo dwoch stron A4). Tlumaczona strona, to strona robiona na zlecenie, wiec przewidywane jest wynagrodzenie za prace :) Dzis pod wieczor bede wiedzial ile konkretnie wyniesie honorarium, ale mysle, ze gdzies tak, jak w cennikach firm tlumaczacych strony internetowe (ok. 25zl za strone). zainteresowanych prosze o wpisywanie sie do tematu, bo zasypywanie mnie rozmowami via gg nie jest dobrym pomyslem :P Temat jest bardziej prosba o pomoc, niz oferta pracy, wiec postanowilem wrzucic do "wolnych dyskusji".
Napisano 1 Marzec 200619 l na szoucie nie odpisałem, bo jakos zapomnialem ;) prosisz nie pisac na gg to pisze tu mniej wiecej jaki poziom niemieckiego jest wymagany? ZMP moze byc (jesli orientujesz sie w tych certyfikatach) ? (w necie znalazłem info że to odpowiednich angielskiego CAE) ZMP co prawda nie mam, ale zamierzam niedługo zdawać
Napisano 1 Marzec 200619 l Autor widze, ze calkiem powazny z Ciebie "pracownik" :D Honorarium chyba nie jest wysokie, bo max. 50zl za przetlumaczenie strony internetowej (jezeli dojdzie duzo tekstu, to ofkoz podniose cene). Jak narazie czekam na odpowiedz z decyzja. Jezeli cena bedzie odpowiadac klientowi to dam Ci znac i podesle tekst do tlumaczenia :)
Napisano 1 Marzec 200619 l no dobra, moge spróbować. nie mam nic do stracenia a jakiego rodzaju to bedzie strona (tekst)? Jakis techniczny, czy raczej cos ogolnego czy jak? No i takie troche przyziemne, materialistyczne pytanie ;) Jako że nie jesteś z Wrocławia, to jak by było z płatnością (jesli ofkoz wszystko dojdzie do skutku). W sumie nigdy nie załatwialem takich spraw przez neta (nawet nie kupowałem na Allegro). Jak cos to pisz na GG (mam ukryty status przed ludzmi spoza listy) ew. Skype
Napisano 1 Marzec 200619 l Autor dzielenie skory na zywym niedziwedziu - ech polacy ;) Przekaz albo przelew bankowy - jak wolisz. Tekst techniczny - nie wiem o co chodzi, ale raczej nie jest to skomplikowany tekst. Bynajmniej nie bedzie tam wywodow naukowych. Zwykly opis firmy, metod dzialania, firm wspolpracujacych, kontakt itp. Nic specjalnego wg mnie :P Jezeli ja ze swoja "czworka" z anglika w liceum (obecnie trzecia klasa :] ) podejmuje sie tlumaczenia, to tekst chyba raczej nie jest mega-skomplikowany :)
Napisano 1 Marzec 200619 l A to na forum sie dogadujecie co by świadków potem mieć ;) Deus avatar ci sie odkleja :> To tyle zarabiają za tłumaczenie ? 25/strona ?
Napisano 1 Marzec 200619 l Autor 25-30zl za strone A4 zapisana czcionka 12. Przeklejalem cala obecna tresc strony do worca i wyszlo kolo 2x A4. Tez sie troche zdziwilem,bo wydawalo mi sie, ze na tlumaczeniu to sie kokosy zbija :D
Napisano 2 Marzec 200619 l heh, policzyłem że za moje pomoce w LO powinienem już pare szkyrznek browarów dostać :D skoro 25zł/str. (times new roman, 12 - około 660 słów) --> wychodzi 3,8 grosza za słowo. teraz weźmy jakies male zadanko domowe, dajmy na to 50-100 słów. mamy 1,9-3,8 zł. no czyli jeden browar jak nic, a kumplom juz niejedno takie zadanie pisalem no dobra, to jakbys mial jakis fragment takiego tekstu, to zarzuć, żebym chociaż wiedział jak to wygląda (ale raczej sobie poradze)
Napisano 2 Marzec 200619 l Autor postaram sie podrzucic cos na dniach :) nie jest to nic skomplikowanego :P