the_omen Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Witam ! Mam pewien problem z którym nie potraie sobie poradzić. Stworzyłem interesujący mnie shape i wytłoczyłem go modyfikatorem extrude. Jednak musi mieć on zaokrąglone brzegi. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :( Może mi ktoś pomóc ? Byłbym bardzo wdzięczy :-) Z góry dzięki ;)
the_omen Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 http://img397.imageshack.us/img397/6932/kamerka5uu.jpg
Kosmoski Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Dałes zamało detali na splajnie, dodaj se pare punktów i wtedy wytłocz
the_omen Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 Dałes zamało detali na splajnie, dodaj se pare punktów i wtedy wytłocz kurde, nie wiesz o co mi chodzi :((((((
Kosmoski Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 oki, niewiem o co chodzi :|,, po codłubać w gotowym meszu jak se możesz zrobić splajna z idealnie okrągłymi krawędziami
Jaros Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Może być tak: 1. edit poly i chamfer na krawędziach (jak w poście powyżej) 2. użyj bevel zamiast extrude albo nawet bevel profile 3. (ten sposób już kiedyś opisywałem) nałóż meshsmooth, ustaw typ na classic i bardzo małą siłę (strenght, zwykle mniej niż 0,1) - ale do tego twój shape musi mieć więcej segmentów. PS zakładam, że to w maxie, jak używasz extrude, jak nie, to tylko sposób nr 1
Rekomendowane odpowiedzi