Napisano 3 Marzec 200619 l Witam. Postanowiłem stworzyć wizualizacje kuchni jaką chciałbym mieć. Wiem ,że jest wiele błędów ,część już poprawiłem ale nie wiem jak rozwiązać kwestie oświetlenia.W każdym oknie jest vray light mult. 20+direct light wpadające do pomieszczenia.Wyraźnie widać na zdjęciu nr.3 iż scena jest niedoświetlona.Co doradzilibyście aby scena nie była tak ciemna.?? Praca wykonana w 3ds maxie 8
Napisano 3 Marzec 200619 l Słabo w ogole doswietlona ta kuchnia. tylko jedno okienko ? no i czemu okienka w jadalni sa nizej niz te z kuchni.. na elewacji to pewnie nie za ciekawie wyjdzie.
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor Okna w jadalni musialyby być na wysokosci 140 cm wiec wydaje mi sie,że dopiero by to beznadziejnie wyglądało:)
Napisano 3 Marzec 200619 l wow... Podobają mi się zarówno modele, jak i projekt. Pomysł lodówki jest bardzo fajny, tak samo jak okap. Parę rzeczy bym jednak radził Ci zmienić: 1. kran - 'wylot' kranu jest poziomo, więc trochę nie bardzo praktyczne :D Proponowałbym zmienić go tak, by pasował do wypukłych kształtów szafki, lodówki i okapu ;) 2. krzesła przy stole - pomysł z wygięciem tylnych nóg ciekawy, ale także IMO niepraktyczny (można się łatwo wywalić :D). Proponowałbym więc wygięcie nóg w drugą stronę, do tyłu ;) 3. schodki do kuchni wydają się krzywe u podstawy... Moja ocena jak dotąd: 5/6 ;) pozdro
Napisano 3 Marzec 200619 l Jak dla mnie to proporcje leżą, wszystko wygląda jak w Hobbitonie:) Ten okap, stół w jadalni względem kuchni... Materiał okapu za to mi się podoba:)
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor KamillM wylot kranu jest prawidłowo zrobiony czyli wylot wody jest skierowany w dół.Co do stołków to racja już je zmieniłem i zagiecia skierowane są w drógą strone. Krzemian-proporcje są dobre.Może to jakieś złudzenie co do wielkości tego stołu.
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor Kurcze nikt nie wie jak rozwiązać sprawe z oświetleniem w scenie nr. 3 tak żeby wyglądało to w miare realistcznie??