daymon Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Witam. Postanowiłem stworzyć wizualizacje kuchni jaką chciałbym mieć. Wiem ,że jest wiele błędów ,część już poprawiłem ale nie wiem jak rozwiązać kwestie oświetlenia.W każdym oknie jest vray light mult. 20+direct light wpadające do pomieszczenia.Wyraźnie widać na zdjęciu nr.3 iż scena jest niedoświetlona.Co doradzilibyście aby scena nie była tak ciemna.?? Praca wykonana w 3ds maxie 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Słabo w ogole doswietlona ta kuchnia. tylko jedno okienko ? no i czemu okienka w jadalni sa nizej niz te z kuchni.. na elewacji to pewnie nie za ciekawie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 Okna w jadalni musialyby być na wysokosci 140 cm wiec wydaje mi sie,że dopiero by to beznadziejnie wyglądało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 wow... Podobają mi się zarówno modele, jak i projekt. Pomysł lodówki jest bardzo fajny, tak samo jak okap. Parę rzeczy bym jednak radził Ci zmienić: 1. kran - 'wylot' kranu jest poziomo, więc trochę nie bardzo praktyczne :D Proponowałbym zmienić go tak, by pasował do wypukłych kształtów szafki, lodówki i okapu ;) 2. krzesła przy stole - pomysł z wygięciem tylnych nóg ciekawy, ale także IMO niepraktyczny (można się łatwo wywalić :D). Proponowałbym więc wygięcie nóg w drugą stronę, do tyłu ;) 3. schodki do kuchni wydają się krzywe u podstawy... Moja ocena jak dotąd: 5/6 ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Jak dla mnie to proporcje leżą, wszystko wygląda jak w Hobbitonie:) Ten okap, stół w jadalni względem kuchni... Materiał okapu za to mi się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 KamillM wylot kranu jest prawidłowo zrobiony czyli wylot wody jest skierowany w dół.Co do stołków to racja już je zmieniłem i zagiecia skierowane są w drógą strone. Krzemian-proporcje są dobre.Może to jakieś złudzenie co do wielkości tego stołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 Kurcze nikt nie wie jak rozwiązać sprawe z oświetleniem w scenie nr. 3 tak żeby wyglądało to w miare realistcznie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi