Napisano 4 Marzec 200619 l Próbowałem zainstalować XSI pod linuksem ale jakoś mi nie wychodzi. 'sh setup' nie działa. Może ktoś próbował instalować? EDIT: ok z tym sobie poradziłem, tylko jak teraz go uruchomić? :) bin/xsi nie działa :|
Napisano 4 Marzec 200619 l wpisywales samo xsi czy moze ./xsi ? rozumiem ze z katalogu xsi/application/bin ? a czego uzywasz basha czy csh(badz tcsh)?i jaka masz dystrybucje linuksa?z niektorymi jest ciezko odpalic xsi, ja mam opensuse 10 i xsi chodzi spoko i powiem ze rendering jest szybszy niz pod winda:)
Napisano 7 Marzec 200619 l Ktoś mi napisze jak krok po kroku to zainstalowac i uruchomić na suse 10. zajęło mi tydzień zainstalowanie tego i sterów do ATI. Wymiękam przy linuksie. A chciałbym tego uzywać tylko do pracy i niczego innego.
Napisano 7 Marzec 200619 l Autor ja mam na mandrivie, suse nidgy nie widziałem ale nie powinno się wiele różnić. Rozpakowujesz .gz, i jako root klikaj na setup. Po instalacji, wchodzisz do usr/softimage/application/bin i z konsoli ./xsi Co do spm'a to Ci nie pomogę, nie udało mi się go jeszcze skonfigurować :|
Napisano 7 Marzec 200619 l Linux jest pogiety jak ruski cep. Nie dla mnie, jak na razie. Albo poleży i się uleży albo zostane przy prostackiej windzie. Ale wybór.
Napisano 7 Marzec 200619 l ja wiem czy jest pogiety, jest inny ale to fakt kilka rzeczy jest lepiej rozwiazanych pod windowsem znaczy latwiej sie robi i tyle ale to sie szybko zmienia na korzysc linuksa:)a tak wogole jak przechodze na winde zeby cos tam zrobic to wlasnie teraz winda wydaje mi sie strasznie pogieta(pod linuksem zdecydowanie bardziej komfortowo mi sie pracuje:) wiele rzeczy to kwestia przyzwyczajenia, a ati instalowalem wedlug tego: http://www.susek.info/suse.php/content/view/437/40/ i poszlo spokojnie(oczywiscie trza odpalic jeszcze raz kompa),a najnowszych sterownikow 8.22.05 nie trzeba zamieniac na rpm, odpalasz normalnie, instaluja sie , pozniej odpalasz saxa(tak jak na powyzszej stronie),zapisujesz konfiguracje, odpalasz jeszcze raz kompa i masz 3d:) a z xsi to tak jak xeav napisal, tylko ze ja odpalalem z tcsh, z konsoli(odpalasz konsole, wchodzisz na roota, pozniej wpisujesz tcsh i juz masz powloke tcsh(deafultowo jest zdaje sie powloka basha), wchodzisz do rozpakowanego katalogu xsi i odpalasz ./setup, dalej to zwykle klikanie), a jak ci sie nie chce za pierwszym razem odpalic xsi to czasem pomaga skasowanie z katalogu domowego katalogow: Softimage, windows i .mw(kropka przed mw jest wazna, oznacza, ze to plik ukryty) i powinno dzialac, oczywiscie wszytkie zaleznosci systemowe ze strony softimage powinny byc spelnione;) a jak odpalasz xsi to wyrzuca ci na konsoli jakies bledy?
Napisano 7 Marzec 200619 l Problem polega na tym, że żadnych komunikatów nie użyczysz. A podobno maja być. Jakie katalogi? Znaleźć nic nie mogę. Ciągle jakiś root czy su. Czuję sie jak złodziej. Spróbuje za jakiś czas. Dzięki na razie.
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor jako 'su'- superuser, nie zainstalujesz xsi, musisz być zalogowany jako 'root' katalog główny to '/', wystarczy, że w shellu wpiszesz 'cd .. ' i tak do skutku :)