Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam. mam problem z savem w maxie8. robilem projekt, mialem juz caly model, zabieralem sie juz za teksturki i nagle prad sie wylaczyl, na kilka sekund. Wlaczylem potem kompa, maxa i probuje otworzyc projekt, ale niestety pojawia sie komunikat 'File open failed', to samo z plikami autosave.

Teraz pytanie, czy jest jakis sposob aby taki plik jakos naprawic, badz odzyskac jakas czesc projektu?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 926
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

niestety... rowniez pisze ze plik uszkodzony i nie mozna z niego w ten sposob nic wyciagnac :(

Napisano

serwusik

ewentualnie z plikow autoback. Ale najlepiej poprostu zaladuj wczesniejsza wersje pliku (bo chyba nie zapisywales wszystkiego na jednym pliku). A jesli nie robiles kopii pliku to potraktuj to jako szkole pracz w 3D .Podstawa to zapisywac NA KOLEJNYCH plikach , czyli aaaa001.max , aaaa002.max itd.

pozdrawaim i zycze powodzenia

Napisano

Mialem to samo 2 dni temu z pradem tez zabraklo na chwiel nic nie zrobisz juz

Milego modelowania

Napisano
  • Autor

eh... dzieki za odpowiedzi i zabieram sie do modelowania. No ale moze lepiej wyjdzie niz za pierwszym razem, taki jeden plus tego :)

aha, i jeszcze jedno. nie pierwszy raz mi sie zdazylo uszkodzenie pilku w taki sposob, ale pierwszy raz padly mi wszystkie pliki z autoback, co jest chyba troche dziwne...