Dawcio_m Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Witam mam dziwny problem chyba coś niechcący przycisłem i vereksy pszesówają mi się tylko po krawędzi które ją otaczają nie wiem jak zrobić żeby normalnie się przesówały wzdłuż osi xyz. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 sądzę, iż twój problem wygląda następująco - gdy zaczynasz przesuwac punkt klikasz na tym jakby układzie wspolrzednych w oknie widokowym na jedną ze strzalek, co powoduje, ze punkt mozesz przesuwac tylko w jednym kierunku; jesli chcesz przesuwac punkt w jednej plaszczyznie, to nalezy tak napierzyc kursorem, aby na tym ukladzie podswietlil ci sie prostokąt - wtedy mozesz przemieszczac w dwoch plaszczyznach; sproboje ci cis znalezc albo zrobic prostego samouczka :) albo może constraints masz przestawone na FACE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 masz przelaczone coinstrains na "edge" i przesuwa Ci po edgesach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Marzec 2006 Autor Share Napisano 5 Marzec 2006 ok już mam coinstrains było ustawione na edge dzięki Wam za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi