Napisano 6 Marzec 200619 l witam wszystkich poszukuję podpowiedzi i sugestii co do otoczenia i oswietlenia mojego modelu (na tym drugim zalerzy mi o wiele bardziej poniewarz w ogóle się na tym nie znam ) przez kilka dni prubowałem różne warianty oświetlenia w vray'u i sam nie wiem , efekt jest niezły , ale chciałbym wyprubować coś innego . Proszę więć o pomoc a przy okazji o ocenę samego modelu.
Napisano 6 Marzec 200619 l pierwsza sprawa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3820 punkt 9 regulaminu, dostosuj sie do niego i nanieś poprawki edytując pierwszy post i wprowadzając poprawiony temat co do pytania to mysle ze mozesz spokojnie użyć jakiegoś HDRI do skylighta razem z directlightem symulującym słońce, troche kontrastu by się tu przydało jesli nie chce ci sie tworzyć otoczenia do tego modelu (czego tu najbardziej brakuje) mozesz skozystać z jakiegoś zdjęcia wkomponowując swoj model do niego model jest naprawde niezły i szkoda by go tak szpecić samym skylightem na forum są wątki z linkami do tutoriali nt. vraya, użyj wyszukiwarki a napewno coś znajdziesz, tak samo do HDRI jak i dla techniki wkomponowania sceny w fotke