Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Strona z założenia miała być prosta i przyjemna w odbiorze. Chyba przesachiłem z tą prostotą. Tak, więc proszę o podpowiedzi. Gdzie coś dodać. Usunąć, kolorki, smaczki itd.

http://www.tabro.pl

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ładna...

jedyna denerwująca rzecza na stronie jest moim zdaniem napis nad menu - na poczatu ciezko znalweźc poszczególne pozyche - możwe zróżnicuj wielkosciowo to by bardzej menu było widoczne

Napisano

przydalaby sie polska czcionka na przyciskach i w naglowku

gdyby stronka byla podciagnieta do gornej krawedzi przegladarki to prawdopodobnie zmiescila by sie cala w oknie przy rozdzialce 1024x768 i nie trzeba by bylo przewijac (1024 to obecnie najpopularniejsza rozdzialka)

pewnie cos tam jeszcze daloby sie pozmieniac, ale ogolnie jest ok :)

Napisano

W moim odczuciu leżą proporcje, tak jak wspomniał giorgione, to białoczerwone logo zdecydowanie za duże i zajmuje mase miejsca, ten lid pod spodem tez jakos niefortunnie wyglada. Pobawił bym sie jeszcze relacjami tekst-obrazki bo tu cos od strony kompozycji mi sie wydaje dziwnie :) no i jeszcze ten podpis da dole, proponowalbym dac go bialego z alfa albo cos takiego, bo ten wyciety bialy prostokat tak srednio sie prezentuje. Pozatym raczej schludnie i przejzyscie, a pewnie o to chodzi :)

pozdrowki

Napisano

Według mnie menu jest... eee... dość kiepskie... ja lubie mocno przyciemniony monitor i pierwsze, a zwłaszcza pierwszy guzik menu jest totalnie nieczytelny :/ ... wielkość guzików też lekko dziwna ... po co takie giganty? Za to próbnik kolorów fajna sprawa ... ładne i czytelne ... możesz mi powiedzieć czy każdy kolor to osobna grafika, czy modyfikujesz kolor z poziomu flash'a? W sumie muszę pochwalić Cie za czytelność strony ... w sumie denerwuje mnie tylko menu ;)

Napisano
  • Autor

Hunter - Dzięki :-) Z tym menu jeszcze coś zrobię. jak narazie brak mi koncepcji. Ale jak tylko nabiorę ochoty i na coś wpadnę to zmienię. Próbnik kolorów to 36 (chyba) osobno wyrenderowanych obrazków według palety Pantone Textile ble ble ble . .

Raczej trudniej byłoby uzyskać odpowiedni kolor we flashu a to się liczy tutaj.

Napisano

Hmm.. ja się wyłamię i powiem, że strona nie podoba mi się wogóle. Ale dlaczego już mówie (mimo, że mam humor "taki jak się ma kiedy nie skończyłeś projektu o 22 a jutro oddanie):

Typografia jest taka, że ja widzę dziury a nie tekst. Wszystko pływa i nie widać większego ładu i składu w układzie strony.

Wogóle jak patrzę to teks jest wszędzie z innej bajki.

Jeżeli chodzi o menu i grafikę to góra i przyciski jest zupełnie niepasujące nawzajem do siebie. Ten suwaczek taki po wytrysku jakby, a ten napis zbyt się eksponuje swoją brzydotą.

Myślę, że powinieneś poczytać trochę o typografi i układzie - proporcjach jak już ktoś wspomniał, Polecam post o typografi w dziale dyskusje.

Mi się ostatnio bardzo przydaje, bo zauważyłem ogromne luki w mojej wiedzy róznież.