Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Po nie udanym dla mnie renderignu i czym gorsza straconym lekko czasie :)

Stwierdzilem ze pojde w kierunku SF :) Bardzo lubie symulatory , ogolnie fan wszystkiego co powstalo od legenderango Frontier :)

Na poczatek , moze stworze cos prostego. Jakis przytulny kokpit

Prosze o ocene

Jakis tam zarys zrobilem :) I jakis Cockpit :D

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Calkiem fajnie sie to zapowiada.

Podejrzewam, ze bedziesz dawal do tych modeli Smooth, a nawet jesli nie, to warto do ostrych krawedzi dodac lekki Bevel. Uzyskasz naturalnie zaokrglone krawedzie.

Widze takze wiele w tych modelach "3-side polygons". Ja jestem zwolennikiem unikania ich poniewaz w niektorych przypadkach moga powodowac problemy(np. niechciane zakrzywienia powierzchni), na twoim miejscu pokusilbym sie o ich wyeliminowanie.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dobra , stowrzylem ( przerobilem to z gry ) jakas siatke tego co bede robil :)

Napisano
  • Autor

Troszke ubolewam iz jest taki maly limit danych na zalaczniki ale praca w 50% skonczona , jakas tam tekstura nalozona , teraz jakies tlo i efekty swietlne

Napisano
  • Autor

Dobra , teraz potrzebuje pomocy :)

Co ja mam zrobic :) ??

Jakich tekstur uzyc :) Bo albo jest za bardzo pastelowe .....

help

Napisano
  • Autor

Ladne to bedzie :) Ale naraziem pieta Achilesowa jest u mnie dobieranie tekstur :) Ktos ma jakis pomysl ??

Napisano

Ładny modelik. Co do tekstur do weź coś podobnego do tego, co mają wiezowce. Może czarne aluminium czy coś podobnego.

Napisano
  • Autor

Dobra , troche moj temat przespal sie i postanowilem zrobic z tego mecha , konstukacja taka sama lecz z mozliwoscia zamiany na "robota"

Troszke kiepskie ujecie , ale chodzi o pokazanie miejsc gdzie on sie sklada:)

http://vip.net.pl/~anen/5.JPG