Napisano 19 Marzec 200619 l Hej - może mi ktos wytłumaczyć dlaczego film nagrany na mojej nagrywarce nie działa pod żadnym dvd ? wogóle nie widzi nagranych plików - sprawdzałem na 3 różnych dvd z możliwością czytania divxów i nic - na każdym zawieszka, nagrywałem już przez nero 5, 6 , alcohol'a, winowsa itd i nic z tego za każdym razem to samo - nagrywarka od LG - w profilach sprzetu w windowsie: HL-DT-ST CD-RW GCE 8400-B Nagrane pliki multiledialne chodzą na innych komputerach ale na dvd nie idzie i koniec.
Napisano 19 Marzec 200619 l Na jkaich płytkach nagrywasz ciągle na tych samych ?? Może to wina nośnika : ) Poza tym polecam update firmawre i potem spróbować, A sam plik avi jest ok ?? Bo możliwe, że komp nie widzi błędu a już dvd tak. Jeżeli masz możliwość to wrzuć tutaj zrzut z gspota a lepiej nagraj ten film u kogoś na innej nagrywarce i sprawdź czy będzie ten sam problem
Napisano 19 Marzec 200619 l Autor próbowałem już chyba z 10 producentów płyt i nic - zawsze to samo. Nagrywarke kupiłem jakieś 3 lata temu ale na kompie na dvd pojdzie a na zwykłym przenośnym dvd z divxem nie.
Napisano 19 Marzec 200619 l A sam plik avi jest ok ?? Bo możliwe, że komp nie widzi błędu a już dvd tak. Ja bym też tutaj obstawiał błąd. Bitrate musi być poniżej 2000kbit, i film nie może wykorzystywać zaawansowanych metod kompresji typu GMC.
Napisano 19 Marzec 200619 l Hmm ostatnio miałem problem taki, iż dziwięk na kompie lecący bez problemu na dvd się chaczył, jak się później okazało problem był z interleavngiem. Więc może w Twoim przypadku też problem lezy juz w samych plikach, które nagrywasz. Jak nie to zamiast nero spróbuj użyć darmowego DeepBurner, zainstalować ASPI i zrobić update firmwaru, bo może w którymś miejscu po prostu tworzy się mały błędzik a czytniki zamontowane w odtwrzaczach są słabsze od tych w kąpach. MassTA: albo QPEL Najlepiej będzie jak wrzucisz screeny z gspota
Napisano 19 Marzec 200619 l Autor heh chyba raczej nie poradzicie nic bo z tego co piszecie to mozę byc wina pliku - to nie chodzi o to czy to wina filmu czy nie - bo nagrywam nagrywarką kumpla i działa ten sam film, nagrywam swoja napiy to mi sie wiesza na dv, nagrywam fotki swoja nagrywarka to połowe z nich dziala połowa nie na dv i tak w kółko.
Napisano 19 Marzec 200619 l Możesz spróbować nagrywać z mniejszą prędkością, zazwyczaj wtedy mniej błędów robi nagrywarka. Ewentualnie nośniki DVD-R zamiast +R używaj, bo są troche bardziej kompatybilne ze starszymi odtwarzaczami. Edycja: sorry skapłem sie że chyba na CD nagrywasz, więc rada numer 2 nie wchodzi w gre.
Napisano 19 Marzec 200619 l Autor próba - nic z tego nagrywałem z najmniejszą prękościa - działa na dvd w innym kompie nie ziała na dvd tym pod tv - sprawdzałem u kumpla to samo :|