Skocz do zawartości

Nagrywarka LG a filmy pod dvd z divx'em

Hindus

Rekomendowane odpowiedzi

Hej - może mi ktos wytłumaczyć dlaczego film nagrany na mojej nagrywarce nie działa pod żadnym dvd ? wogóle nie widzi nagranych plików - sprawdzałem na 3 różnych dvd z możliwością czytania divxów i nic - na każdym zawieszka, nagrywałem już przez nero 5, 6 , alcohol'a, winowsa itd i nic z tego za każdym razem to samo - nagrywarka od LG - w profilach sprzetu w windowsie: HL-DT-ST CD-RW GCE 8400-B

Nagrane pliki multiledialne chodzą na innych komputerach ale na dvd nie idzie i koniec.

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość bl0ndynek

Na jkaich płytkach nagrywasz ciągle na tych samych ?? Może to wina nośnika : ) Poza tym polecam update firmawre i potem spróbować, A sam plik avi jest ok ?? Bo możliwe, że komp nie widzi błędu a już dvd tak. Jeżeli masz możliwość to wrzuć tutaj zrzut z gspota a lepiej nagraj ten film u kogoś na innej nagrywarce i sprawdź czy będzie ten sam problem

A sam plik avi jest ok ?? Bo możliwe, że komp nie widzi błędu a już dvd tak.
Ja bym też tutaj obstawiał błąd. Bitrate musi być poniżej 2000kbit, i film nie może wykorzystywać zaawansowanych metod kompresji typu GMC.

Gość bl0ndynek

Hmm ostatnio miałem problem taki, iż dziwięk na kompie lecący bez problemu na dvd się chaczył, jak się później okazało problem był z interleavngiem. Więc może w Twoim przypadku też problem lezy juz w samych plikach, które nagrywasz. Jak nie to zamiast nero spróbuj użyć darmowego DeepBurner, zainstalować ASPI i zrobić update firmwaru, bo może w którymś miejscu po prostu tworzy się mały błędzik a czytniki zamontowane w odtwrzaczach są słabsze od tych w kąpach.

MassTA: albo QPEL

Najlepiej będzie jak wrzucisz screeny z gspota

heh chyba raczej nie poradzicie nic bo z tego co piszecie to mozę byc wina pliku - to nie chodzi o to czy to wina filmu czy nie - bo nagrywam nagrywarką kumpla i działa ten sam film, nagrywam swoja napiy to mi sie wiesza na dv, nagrywam fotki swoja nagrywarka to połowe z nich dziala połowa nie na dv i tak w kółko.

Możesz spróbować nagrywać z mniejszą prędkością, zazwyczaj wtedy mniej błędów robi nagrywarka. Ewentualnie nośniki DVD-R zamiast +R używaj, bo są troche bardziej kompatybilne ze starszymi odtwarzaczami.

Edycja: sorry skapłem sie że chyba na CD nagrywasz, więc rada numer 2 nie wchodzi w gre.