dokturpotfor Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 czesc slabo raczej. glowny problem: swiatlo i materialy. Szyby odbijaja w kazdym kierunku tak samo niebo (dales mape w reflecta? moze warto zainteresowac sie jakims fizycznie poprawnym materialem), dachowka wyglada jak cerata naciagnieta na dach (przydala by sie jakas nieregularnosc [mniejszy tiling], faktura - bump), to samo z cegla, jest plaska jak fototapeta (bump conajmniej), analogicznie fundamenty obciete na wysokosci 20 cm jak brzytwa, nadaj materialom troche glebi. co do swiatla to mi wyglada jakbys uzyl ambienta + jakis mocny direct i przez to wszystko wyglada bardzo plasko. co do modelu no to chyba jest ok, wszystko daloby sie zrobic z wiekszym czy mniejszym detalem, no ale nie mam tu oceniac architekta, tylko wizualizacje. trawnikowi i sciezce tez przydalaby sie jakas wysokosc, bo poki co to wygladaja jak naklejone na pudlo. No i ta pani wyglada jakby miala 2 metry wzrostu. co fajnego w pracy to laweczka no i calkiem zgrabnie wkleiles to w zdjecie, z czym czesto bywaja problemy. pozdro
Gość Alpha500 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Użyłem C4D R6, jedno źródło światła. Dzięki za uwagi :)
Maceo Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Tak - skala człowieka taka, że laska przez drzwi nie przejdzie. Wizka średnia. Ani w grafikę ani w realizm. Domek wygląda jak z bajki... prostokącik+okienka w jednej linii, na środku drzwiczki i ganeczek słodki... masakra.
oltarz Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 - za duza pani, - jarmarkowa kolorystyka, - slabe materialy, szczegolnie dach - slaby render, - mdle swiatlo, moze sprobuj dac cien na ktoras z prezentowanych elewacji.
siwy Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Może ta pani taka jest duża, nie czepiajcie się nieistotnych szczegółów :). Wizka delikatnie mówiąc nieciekawa. Takie wizualki byly w katalogach domków w 1996-98 roku i już wtedy niektórych śmieszyły. Nie znam się na cinemie, próbowałem ale szybko rzuciłem w kąt. Moja rada: jak możesz to zmień program.
WIERZBA Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Jeśli chodzi o wizualizację i jej zadanie , to jet wystarczająca . Natomiast na tym forum ludzie umieszczają prace , które albo coś wnoszą ciekawego do dyskusji , albo proszą o rozwiązanie jakiś problemów . Dlatego usłyszałeś tyle razy "słaba" . Ale na codzień do pokazania tzw"KOWALSKIEMU" wystarczająca. KOlor dachówki jest tylko do zmiany , babeczka trochę za duża . Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi