Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Co sądzicie o tej wizualizacji?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czesc

slabo raczej. glowny problem: swiatlo i materialy. Szyby odbijaja w kazdym kierunku

tak samo niebo (dales mape w reflecta? moze warto zainteresowac sie jakims

fizycznie poprawnym materialem), dachowka wyglada jak cerata naciagnieta na dach

(przydala by sie jakas nieregularnosc [mniejszy tiling], faktura - bump), to samo z

cegla, jest plaska jak fototapeta (bump conajmniej), analogicznie fundamenty obciete

na wysokosci 20 cm jak brzytwa, nadaj materialom troche glebi. co do swiatla to mi

wyglada jakbys uzyl ambienta + jakis mocny direct i przez to wszystko wyglada

bardzo plasko. co do modelu no to chyba jest ok, wszystko daloby sie zrobic z

wiekszym czy mniejszym detalem, no ale nie mam tu oceniac architekta, tylko

wizualizacje. trawnikowi i sciezce tez przydalaby sie jakas wysokosc, bo poki co to

wygladaja jak naklejone na pudlo. No i ta pani wyglada jakby miala 2 metry wzrostu.

co fajnego w pracy to laweczka no i calkiem zgrabnie wkleiles to w zdjecie, z czym

czesto bywaja problemy.

pozdro

Napisano

Użyłem C4D R6, jedno źródło światła.

Dzięki za uwagi :)

Napisano

Tak - skala człowieka taka, że laska przez drzwi nie przejdzie.

Wizka średnia. Ani w grafikę ani w realizm.

Domek wygląda jak z bajki... prostokącik+okienka w jednej linii, na środku drzwiczki i ganeczek słodki... masakra.

Napisano

- za duza pani,

- jarmarkowa kolorystyka,

- slabe materialy, szczegolnie dach

- slaby render,

- mdle swiatlo, moze sprobuj dac cien na ktoras z prezentowanych elewacji.

Napisano

Może ta pani taka jest duża, nie czepiajcie się nieistotnych szczegółów :).

Wizka delikatnie mówiąc nieciekawa. Takie wizualki byly w katalogach domków w 1996-98 roku i już wtedy niektórych śmieszyły. Nie znam się na cinemie, próbowałem ale szybko rzuciłem w kąt. Moja rada: jak możesz to zmień program.

Napisano

Jeśli chodzi o wizualizację i jej zadanie , to jet wystarczająca . Natomiast na tym forum ludzie umieszczają prace , które albo coś wnoszą ciekawego do dyskusji , albo proszą o rozwiązanie jakiś problemów . Dlatego usłyszałeś tyle razy "słaba" . Ale na codzień do pokazania tzw"KOWALSKIEMU" wystarczająca.

KOlor dachówki jest tylko do zmiany , babeczka trochę za duża . Pozdrowienia