Napisano 20 Marzec 200618 l Witam tak czytam i ogladam te wasze wypowiedzi i prace i postanowilem ze rowniez zaczne sie rysowac i tak zaczolem sie uczyc od prostych rzeczy ale i tak wydaje m sie ze ni wyszly szkicuje jzu okolo 2 tygi ;]
Napisano 20 Marzec 200618 l mam takie pytanie po co rysujesz ta lampke ?? :P slabo widac troche te rysunki i ciezko jest ocenic ale zle niejest
Napisano 20 Marzec 200618 l Autor hcodiz mi o to ze wszytko wylacam w pokoju ty;lko lampka jest wlaczona ;] i wlasnie ta lampka stoi na materiale i osiewca tylko trudno mi jest to przedstawic ;] uzywam glownie olowka 1b i 3b jutro sobie kupuje grafit moze cos lepszego wyjdzie ;] ale wsumie to sa poczatki dopiero
Napisano 21 Marzec 200618 l troche perspektywy rozjechane :) ale jest dobrze ja w sumie uzywam 3 olowkow 2H, HB, 4B. Ale wystarczyłby jeden zeby stworzyc dzielo...tylko trzeba miec niesamowity talent :D...Niektorzy to potrafia 7H stworzyc dzielo, postawia pare kresek i juz jest ekstra hehe :D tak wiec nie wiem czy grafit w tym przypadku pomoze ;) powodzenia moj rowiesniku :D
Napisano 21 Marzec 200618 l 2 tygodnie ? hmm to raczej nie już a dopiero :] ćwicz ćwicz - podstawą każdej dobrej pracki są ćwiczenia - im dłużej tym lepiej - szkicuj - zobaczymy za 2 lata co z tego będzie. Własnie po co ta lampka ?
Napisano 21 Marzec 200618 l pracki niezłe jak na 2 tygodnie ;) dla mnie za mały kontras, wszystko takie troche rozjechane jest ;) popracuj nad mocniejszymi cieniami. pozdro
Napisano 21 Marzec 200618 l co tu dużo pisać - ćwicz chłopie, ćwicz, ciężką pracą wyjdziesz na pożądnych ludzi xD PS. życze powodzenia... ;)
Napisano 21 Marzec 200618 l Autor hehe thx ;] a czym najlepiej rysowac aby widac bylo ladnie. Chodzi mi tylko aby umiec tak jak kolega co prouje sie odstac na asp w dziale szkice,jablka ;] tam mi sie bardzo podoaja prace ;] to duzo trzeba cwiczyc ??
Napisano 21 Marzec 200618 l praca, praca, praca perspektywa, cienie, proporcje, wszystko do szlifowania
Napisano 21 Marzec 200618 l hmm to zależy od talentu - prawda jest taka że to jest tak jak z wszystkim - jeedn nauczy się salto w tydzień drugi będzie pracował ciężko 2 miesiące żeby to zrobić - tak samo jest z malowaniem - jeśli naprawde cie to interesuje to prędzej czy poźniej jakiś poziom osiągniesz , co prawda nei bęzie to nei wiaomo co bo na to trzeba naprawde ciężko pracować ale przyjdzie z czasem, może za 2lata może za 5 ale napewno po ćwiczeniach będzie lepiej niż teraz. Z wszystkim tak jest - trening czyni mistrza. Jeśli chcesz mieć lepsze kontrasty to raczej kiękki ołówki - pamiętaj tez że efekt zależy także od papieru na którym malujesz ale to inna kwestia - dobry malarz i na papierze toaletowym namaluje :) spróbuj sobie wziąśc np zwykły blok rysunkowy i na nim porysowac a wziasc blok techniczny - faktura duzo daje - w przypadku bloku rysunkowego inne efekty uzyskasz - co prawda na poczatkach mozesz tego nei widziec ale ja odczuwam ogromną róznice - nie potrafie naszkicowac nic na rysunkowym - techniczny jest bardziej ziarnisty. Ale bez cwiczen to nawet obre narzędzia sie nie zdadza wiec cwicz :] i zobaczysz za 2 lata jak bedzie szło.
Napisano 21 Marzec 200618 l ważne jest tak: 1. duży format (jak chcesz na ASP to tylko na takim) 2. nie używaj konturu, 3. cienie 4. work work work work 5.co do narzędzi-ja czsami używam tylko kubusia, czasami przekroju od 2h-8b..nieważne czym ale JAK rysujesz :) czyli podsumowując wszystko co mówili poprzednicy.. powodzenia!!
Napisano 21 Marzec 200618 l Autor ja nie mam zamiaru isc na asp jak cos to naarchitekrure;] ale to inma bajka i jeszce duzo przedemna ;] bo chodzi mi zeby matma byla ;] a robic takie cso ze rozmazuje kreski aby byly takie ladne tak chusteczka ;]