Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

To jest szkic stronki, którą zacząłem robić, ale z braku czasu nie dokończyłem.

Proszę o ocenę tego szkicu i uwagi. Będę wdzieczny za konstruktywną krytykę.

Proszę pamiętać, że jest to szkic, więc teksty są przykładowe i menu w TOP'ie nie jest skończone (czcionka i kolory). Chodzi i o ogólna ocenę layout'a.

Adres:

http://www.legion.naklo.pl/page2/

Dziękuję z góry za poświęconą uwagę.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ogólny układ: 3+

kolory: 3

typografia: 2-

marketingowość 2+ (hmm strachem chyba Ciężko jest się dobrze zaprezentować)

ogół: 3.

myślę, że strona wygląda jak strona za 300 zł. Dobra na początek, ale oczywiście nie jest to szczyt projektowania ;)

A to nie Twoja była taka czarno-biała z piorunami?! Jeżeli tak to wykonałeś postęp co najmniej 100=200% !!

Napisano
  • Autor

tak moja :P

niestety, do stronek mogę usiąść średnio raz na dwa tygodnie.. i tak jest od dłuższego czasu :( to co widziałeś to jest efekt właśnie takiego jednego wieczora (i nocy ;)

miałem na to stanowczo więcej czasu w podstawówce... ba.. nawet w liceum, jednak teraz to niestety nie bardzo z czasem.

dzięki za ocenę

Napisano

niezbyt szczęśliwe jest to połączenie szarego z czerwienią. poza tym strasznie ciasno tam jest. za mało miejsca na ewentualnme grafiki czy coś podobnego. poszerz stronę do 800px i powinno styknąć.

bannerek jest fatalny. jesli już musisz w czerwieni to chociaż popatrz na inne bannerki w sieci: modne są przelatujące transparentne prostokąty, szybkie przejścia, dynamiczne animacje napisów.

keep working :]

Napisano

Trochę typografia kuleje.

-Wyjustuj ten tekst, powinien wyglądać ok

-"Witamy" - radzę dać jako obrazek. Bo widać pojedyńcze pixle(brak AA).

- Ten obrazek w tekście źle się komponuje. Daj mu jakąś ramke albo co i zwiększ mu margines do textu.

-Baner do kitu. powinien być mniejszy. Albo prezentować coś konkretnego.

Taka moja rada(nie zawsze słuszna)-> Unikaj ostruch kolorów. Wymieszaj z czymś szarym.