Napisano 23 Marzec 200619 l To jest szkic stronki, którą zacząłem robić, ale z braku czasu nie dokończyłem. Proszę o ocenę tego szkicu i uwagi. Będę wdzieczny za konstruktywną krytykę. Proszę pamiętać, że jest to szkic, więc teksty są przykładowe i menu w TOP'ie nie jest skończone (czcionka i kolory). Chodzi i o ogólna ocenę layout'a. Adres: http://www.legion.naklo.pl/page2/ Dziękuję z góry za poświęconą uwagę.
Napisano 24 Marzec 200619 l ogólny układ: 3+ kolory: 3 typografia: 2- marketingowość 2+ (hmm strachem chyba Ciężko jest się dobrze zaprezentować) ogół: 3. myślę, że strona wygląda jak strona za 300 zł. Dobra na początek, ale oczywiście nie jest to szczyt projektowania ;) A to nie Twoja była taka czarno-biała z piorunami?! Jeżeli tak to wykonałeś postęp co najmniej 100=200% !!
Napisano 24 Marzec 200619 l Autor tak moja :P niestety, do stronek mogę usiąść średnio raz na dwa tygodnie.. i tak jest od dłuższego czasu :( to co widziałeś to jest efekt właśnie takiego jednego wieczora (i nocy ;) miałem na to stanowczo więcej czasu w podstawówce... ba.. nawet w liceum, jednak teraz to niestety nie bardzo z czasem. dzięki za ocenę
Napisano 24 Marzec 200619 l niezbyt szczęśliwe jest to połączenie szarego z czerwienią. poza tym strasznie ciasno tam jest. za mało miejsca na ewentualnme grafiki czy coś podobnego. poszerz stronę do 800px i powinno styknąć. bannerek jest fatalny. jesli już musisz w czerwieni to chociaż popatrz na inne bannerki w sieci: modne są przelatujące transparentne prostokąty, szybkie przejścia, dynamiczne animacje napisów. keep working :]
Napisano 25 Marzec 200619 l Autor pozmieniałem troszkę w tym layout'cie aktualna wersja jest dostępna tutaj: http://www.legion.naklo.pl/page3/ proszę krytykować ;)
Napisano 25 Marzec 200619 l Trochę typografia kuleje. -Wyjustuj ten tekst, powinien wyglądać ok -"Witamy" - radzę dać jako obrazek. Bo widać pojedyńcze pixle(brak AA). - Ten obrazek w tekście źle się komponuje. Daj mu jakąś ramke albo co i zwiększ mu margines do textu. -Baner do kitu. powinien być mniejszy. Albo prezentować coś konkretnego. Taka moja rada(nie zawsze słuszna)-> Unikaj ostruch kolorów. Wymieszaj z czymś szarym.