Napisano 26 Marzec 200619 l Cześć Od około 2 tygodni zgłębiam tajniki Maxwell Rendera, niestety utknąłem w martwym punkcie- przeczytałem prawie wszystko co było do przeczytania i nie wiem, w jaki sposób sprawic, zeby było widać ładne, migoczące szyby:) Mam nadzieję, ze wybaczycie pytanie i odpowiecie. Historia wygląda tak: zrobiłem modelik w SkatchUp i staram się go wyrenderowac. Za kazdym razem kiedy cos usprawniam, dowiaduje sie czegos nowego, obrazek wygląda coraz lepiej, ale nadal nie widać szyb:) Na dzień dzisiejszy sytuacja przedstawia sie tak - ustawiłem odpowiednie jednostki (odpowiednią skalę) w Maxwellu - ustawiłem liczbę bounces na 6 (podobno to optymalne dla exteriorów) - wszystkie materiały jakie są w obrazku zamieniłem na maxwellowe (te, ktore są w library - renderowałem prosty i mały obrazek bardzo długo (180minut) i dalej nic! na pewno jest cos, co przeoczyłem - ale co? pomocy:) Póki co obrazek wygląda następująco
Napisano 27 Marzec 200619 l daj jakiś emiter wewnątrz budynku z duża wartością i wtedy pytaj jesli nie bedzie wpadac swiatło.
Napisano 27 Marzec 200619 l hmjeżeli sa to plany to moze sąone widoczne tylko z jednej strony? moze odwróć o 180 któregoś z nich, i zobacz... Zresztą, nie wiem co moze byc nie tak :) Puść renderka ze sky + sun, wtedy muszą juz cos odbijac PoZdRo!