kotbehemot Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Cześć Od około 2 tygodni zgłębiam tajniki Maxwell Rendera, niestety utknąłem w martwym punkcie- przeczytałem prawie wszystko co było do przeczytania i nie wiem, w jaki sposób sprawic, zeby było widać ładne, migoczące szyby:) Mam nadzieję, ze wybaczycie pytanie i odpowiecie. Historia wygląda tak: zrobiłem modelik w SkatchUp i staram się go wyrenderowac. Za kazdym razem kiedy cos usprawniam, dowiaduje sie czegos nowego, obrazek wygląda coraz lepiej, ale nadal nie widać szyb:) Na dzień dzisiejszy sytuacja przedstawia sie tak - ustawiłem odpowiednie jednostki (odpowiednią skalę) w Maxwellu - ustawiłem liczbę bounces na 6 (podobno to optymalne dla exteriorów) - wszystkie materiały jakie są w obrazku zamieniłem na maxwellowe (te, ktore są w library - renderowałem prosty i mały obrazek bardzo długo (180minut) i dalej nic! na pewno jest cos, co przeoczyłem - ale co? pomocy:) Póki co obrazek wygląda następująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 te szyby to zwykly plane ? i uzylew materialu dielectric ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotbehemot Napisano 27 Marzec 2006 Autor Share Napisano 27 Marzec 2006 tak, te szyby to zwykłe prostokąty:) z materiałem dielectric.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 daj jakiś emiter wewnątrz budynku z duża wartością i wtedy pytaj jesli nie bedzie wpadac swiatło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 hmjeżeli sa to plany to moze sąone widoczne tylko z jednej strony? moze odwróć o 180 któregoś z nich, i zobacz... Zresztą, nie wiem co moze byc nie tak :) Puść renderka ze sky + sun, wtedy muszą juz cos odbijac PoZdRo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotbehemot Napisano 27 Marzec 2006 Autor Share Napisano 27 Marzec 2006 dzięki za rady, zaraz popróbuję;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 włącz caustici bo inaczej żadne światło do środka nie wpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi