marcin1900 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 witam szukalem tego we forum ale nie znalazlem ; ( mam pytanie czy istnieje w maxie taka funkcja jak statystyka polygonów ktora by pokazywala ile mam 4, 3 lub 5 boków w siatce ?
marcin1900 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 no tak... tylko ze tam pokazuje ogolna liczbe polygonow a nie wiadomo dokładnie ile jest o 3 wierzchołkach lub 5 lub 4.... chodzi mi czy jest cos bardziej szczegółowego ?
La R Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 no dobra...ale najpierw powiem ze leń jesteś :P w utilities->more masz polygon counter; w preferencjach obiektów masz podaną ilość; w tools masz channel info, tez pokazuje ilość; w file masz summary info; no ale Tobie i tak nie o to chodzi, więc... w panelu modify każdego obiektu "edytowalnego" masz sekcje selection i tam masz wyświetlaną ilość zaznaczonych poly lub numer zaznaczonego jeśli zaznaczy sz tylko jedną ścianke....
marcin1900 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 wielkie dzięki za szczegółową odpowiedz :) z tym leniem to masz troche racjii.... ;)
Rekomendowane odpowiedzi