Baranek Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Witam wszystkich!!! Mam pytanko: Chciałbym zaprojektować mysz komputerową w ruchu, ale nie wiem jakiej funkcji użyć, aby wraz ruchem myszy poruszał się odpowiednio jej "ogon". Pomocy. Dzięki i pozdrawiam!!
jaccunio Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 moze probuj reaktorem, kabel potraktuj rope collecion, mysz rigid body, przylacz kabel do myszy, ustaw parametry i sru:)
vv3k70r Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 jesli ma malo vertexow ten kabel jako spline, to zrob je bezzier, mesch select, linxform do kosci, i tak kazdego po koleji wierzcholka, bardzo sie sprawdza przy robieniu hydrauliki :)
Baranek Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Napisano 7 Kwiecień 2006 Dzięki bardzo. Mam nadzieje że wyjdzie :)
Hindus Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 hmm gdzies widziałem na necie tutorial do identycznego sposobu nawet z myszką :) postaram sie poszukac.
Huter Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 Tak sobie to przeczytałem i sobie postanowiłem zrobić animke ... szło całkiem ładnie, ale bardzo szybko kabel wypadał z myszki i zostawał :P ... czy jest możliwość przyklejenie jednego vertexa do innego modela? Tak by poruszał się z nim ;)
Rekomendowane odpowiedzi