Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc tak: zrobiłem pierwszą swoją animację i po właczeniu play działa. Jest dobrze ale chce obejrzeć full animke z tekstruami itd. Pomyślałem że make preview będzie do tego idelany no ale animacja pojawia się w słabej rozdzielczości, czarnobiała i bez tekstur. Please help!!!

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Preview jest można powiedzieć do zrzutu tego co widać we viewporcie. Musisz normalnie wyrenderować (ustawić w opcjach renderingu zakres klatek i plik, do którego ma to się renderować).

• Confused 1
Napisano

Boże gościu, eź sobie kliknij magiczny klawisz F1 w maxie i poszukaj a nie o takie banały piszesz. Nie pisałbym tego gdyby to był pierwszy twoj post ale co chwila o glupotke piszesz ktora znajdziesz w hekpie maxa. Ja rozumie ze to forum jest po to zeby pomagac ale okaz troche swojej checi do szukania tego. A jezeli powiesz ze nie znasz anglikowego to czym predzej sie go ucz bo bez jego znajomosci daleko w maxie nie ujedziesz. Pozdrawiam.

Napisano

Chodziło mi tylko o to że jeśli piszesz off topa zamiast spróbować mi pomóc no to tak wychodzi jakbyś o tym pojęcia nie miał. Tak tak wiem że tu są same mastachy ale do pomocy do nikogo. Dobra temat lock.

Napisano

Heh wiedziałem że ci co już coś umią to będą wyśmiewać początkujących i ich obrażać. Każdy kiedyś zaczynał i po odpaleniu nie wiedział gdzie i co jest ale żeby nie dawać wam więcej satysfakcji to poradziłem sobie. Zawse byłem uparty więc jeśli nie wasza pomoc to sam sobie dam radę. A jeszcze coś dla Tomka i Spinala jeśli nie macie pojęcia jak zrobić animację to nie off topicujcie na tym forum bo robicie z niego śmietnik.

Napisano

hmmmm, Panie Temporal nie chodzi tutaj o to zeby kogos obrazac tylko o to zeby zmotywowac go do do zachowania pewnej kolejnosci:

!.Szukasz

2.W przypadku nieposkutkowania punktu 1, piszesz na forum.

Ty jednak robisz zupelnie na odwrot. A wystarczy zajrzec w helpa maxowego by uniknac tych (myślę że już żmudnych dla wszystkich na forum) pytań.

Ja rozumiem, podobnie jak (chyba;p) kazdy inny na tym forum że masz początki przygody z maxem i szczerze zyczymy Ci jak najlepszego w niej, ale poprostu docen czas i cierpliwosc innych i wykaz troche wiecej swojej inwencji w poszukiwaniach.

P.S. W jaki sposoób stwierdzasz po nas że nie potrafimy animowac? Nie wiem jak kolegoa Tomek, ale ja mysle ze poczatki animowania mam juz za soba i raczej troche jest nam przykro z powodu że ktoś kto dopiero uczy sie animacji mowi tak o nas :):):). Nie twierdze ze w sprawie animacji jestem masterem ale helpa maxowego przerobilem i pozwala mi sie to czuc w tym pewniej od chocby Ciebie. POzdrawiam.

Napisano

Chodziło mi tylko o to że jeśli piszesz off topa zamiast spróbować mi pomóc no to tak wychodzi jakbyś o tym pojęcia nie miał. Tak tak wiem że tu są same mastachy ale do pomocy do nikogo. Dobra temat lock.