Napisano 11 Kwiecień 200619 l No więc tak: zrobiłem pierwszą swoją animację i po właczeniu play działa. Jest dobrze ale chce obejrzeć full animke z tekstruami itd. Pomyślałem że make preview będzie do tego idelany no ale animacja pojawia się w słabej rozdzielczości, czarnobiała i bez tekstur. Please help!!!
Napisano 11 Kwiecień 200619 l Preview jest można powiedzieć do zrzutu tego co widać we viewporcie. Musisz normalnie wyrenderować (ustawić w opcjach renderingu zakres klatek i plik, do którego ma to się renderować).
Napisano 13 Kwiecień 200619 l Boże gościu, eź sobie kliknij magiczny klawisz F1 w maxie i poszukaj a nie o takie banały piszesz. Nie pisałbym tego gdyby to był pierwszy twoj post ale co chwila o glupotke piszesz ktora znajdziesz w hekpie maxa. Ja rozumie ze to forum jest po to zeby pomagac ale okaz troche swojej checi do szukania tego. A jezeli powiesz ze nie znasz anglikowego to czym predzej sie go ucz bo bez jego znajomosci daleko w maxie nie ujedziesz. Pozdrawiam.
Napisano 13 Kwiecień 200619 l Autor Chodziło mi tylko o to że jeśli piszesz off topa zamiast spróbować mi pomóc no to tak wychodzi jakbyś o tym pojęcia nie miał. Tak tak wiem że tu są same mastachy ale do pomocy do nikogo. Dobra temat lock.
Napisano 13 Kwiecień 200619 l Autor Heh wiedziałem że ci co już coś umią to będą wyśmiewać początkujących i ich obrażać. Każdy kiedyś zaczynał i po odpaleniu nie wiedział gdzie i co jest ale żeby nie dawać wam więcej satysfakcji to poradziłem sobie. Zawse byłem uparty więc jeśli nie wasza pomoc to sam sobie dam radę. A jeszcze coś dla Tomka i Spinala jeśli nie macie pojęcia jak zrobić animację to nie off topicujcie na tym forum bo robicie z niego śmietnik.
Napisano 13 Kwiecień 200619 l hmmmm, Panie Temporal nie chodzi tutaj o to zeby kogos obrazac tylko o to zeby zmotywowac go do do zachowania pewnej kolejnosci: !.Szukasz 2.W przypadku nieposkutkowania punktu 1, piszesz na forum. Ty jednak robisz zupelnie na odwrot. A wystarczy zajrzec w helpa maxowego by uniknac tych (myślę że już żmudnych dla wszystkich na forum) pytań. Ja rozumiem, podobnie jak (chyba;p) kazdy inny na tym forum że masz początki przygody z maxem i szczerze zyczymy Ci jak najlepszego w niej, ale poprostu docen czas i cierpliwosc innych i wykaz troche wiecej swojej inwencji w poszukiwaniach. P.S. W jaki sposoób stwierdzasz po nas że nie potrafimy animowac? Nie wiem jak kolegoa Tomek, ale ja mysle ze poczatki animowania mam juz za soba i raczej troche jest nam przykro z powodu że ktoś kto dopiero uczy sie animacji mowi tak o nas :):):). Nie twierdze ze w sprawie animacji jestem masterem ale helpa maxowego przerobilem i pozwala mi sie to czuc w tym pewniej od chocby Ciebie. POzdrawiam.
Napisano 13 Kwiecień 200619 l Autor Chodziło mi tylko o to że jeśli piszesz off topa zamiast spróbować mi pomóc no to tak wychodzi jakbyś o tym pojęcia nie miał. Tak tak wiem że tu są same mastachy ale do pomocy do nikogo. Dobra temat lock.